Ученици от "Френе" редят изложба с проекти, родени от собствени изследвания и иновации

Ученици от

Децата от лятната академия работят по учебни програми на база на Проекто-базирано обучение

Учениците на Лятна академия "Френе" ще представят в четвъртък на широката публика в Бургас своите творби, създадени по ПРоекто-базирано обучение. Изложбата е плод на три месеца изследване, групова работа, учене чрез преживяване, песни, танци, игри, нови места, нови дълбочини в умението да творим и надграждаме знанията си, докато се забавляваме.

Посетителите ще могат да се запознаят с различните проекти - резултат от целия този процес, да зададат своите въпроси и да погледнат на ученето по един различен начин.

Проектът се структурира около въпрос или предизвикателство, чийто отговор или решение не може да се открие в библиотеката или в Гугъл. Това ще рече предизвикателство, за чието разрешаване учениците ще трябва да се заемат с някаква форма на изследване. Такива изследвания обаче не само разкриват нова информация и обясняват нови концепции, а карат да се мисли критично за тази информация и концепции.

По време на публичното представяне на проекта, учениците ще обяснят пред публиката как са използвали критичната мисъл по време на създаването на творбите, какви предизвикателства са срещнали и какво са научили.

Изложбата ще бъде открита на 28 август (четвъртък) от 17:00ч до 18:00 ч в Джелати Бургас и ще може да бъде посетена до 9 септември. 

 

Галерия
Коментари

Още от последните новини