Ученици интервюираха преподаватели в Морското училище на Гергьовден

Ученици интервюираха преподаватели в Морското училище на Гергьовден  - E-Burgas.com

По нетрадиционен начин почетоха в бургаското Морско училище 6 май, Ден на храбростта и празник на Българската армия. Ученикът от 8а клас Радослав Йовчев влезе в ролята на журналист и интервюира двама свои преподаватели - действащ военен и офицер от резерва.

Капитан инж. Пламен Симеонов e зам.-директор на Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", а ст. лейтенант Крум Томов е лектор по техническите дисциплини.

Радослав направи интервютата дистанционно онлайн, заради мерките във връзка с COVID-19. Двамата учители отговориха на въпросите на своя ученик за бъдещето на гимназията, професиите, които се усвояват там и реализацията, за военната дисциплина.

Кап. Пламен Симеонов е авършил е ССУМОР "Ген. Владимир Заимов" - Бургас, след което ВВМУ "Никола Вапцаров" - Варна, специалност Корабоводене. Служи във Военноморска база Варна и Военноморска база Бургас. Според него всяко време ражда своите герои и младите хора трябва да следват мечтите си. На кораба е най-важна дисциплината, категоричен е кап. Симеонов. Той описва своята професия като сбъдната мечта, романтика и среща с невероятно силни и отговорни мъже.

Ст. лейт. Крум Томов служи във Военноморска база Бургас и преподава технически специалности в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола". Завършил е ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" - Варна. Според него гимназията ще е конкурентноспособна на пазара на морските кадри и ще отстоява позициите си, може би дори редом с морските университети.

"Обучението в Морското училище е трудно, но ще се отплати с времето. Ще се отплати с една солидна професия, която ще е доходоносна", смята Томов.

Коментари

Още от последните новини