Три сценария, ако ви диагностицират с COVID-19

Три сценария, ако ви диагностицират с COVID-19 - E-Burgas.com

Три сценария има за пациентите, които са диагностицирани с коронавирус. Това обясни началникът на националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Първият сценарий е за пациентите, които са в леко или средно състояние на болестта. Те са изпращани на домашно лечние, тъй като при тях болестта протича без особени проблеми. Тези, които са в тежко състояние се приемат в инфекциозно отделение и там се лекуват. Има и трети сценарий за пациенти в леко или средно състояние, които обаче са възрастни или са със съпътстващи хронични заболявания. Те също се лекуват в болница. 

Ген. Мутафчийски отново обясни каква е цялата процедура за пациенти, които имат съмнение, че са болни от коронавирус. Те първо трябва да се чуят по телефона с личния си лекар, който да прецени симптомите им. Той обаче в никакъв случай не трябва да се среща с пациентите. Ако лекарят е преценил, че състоянието на болния е средно-тежко или тежко, той се обажда на Бърза помощ или РЗИ, за да се осигури транспорт на болния до болницата.

"Искам да повторя неща, които се забравят или не са ясни. Гражданите, които се връщат от рискови държави, отиват под 14-дневна карантина. При нарушение знаете какво следва." , обясни Мутафчийски.

Свързани статии
903 са новозаразените с ковид за последното денонощие Ангел Кунчев: Трябва да вземем мерки сега, за да не пълним пак болниците 643 са новите случаи на коронавирус 435 са новозаразените с ковид у нас Вирусолог: Коронавирусът не изчезва, продължава да мутира 321 са новозаразените с коронавирус Проф. Христова за ковид: Най-страшното вече е зад гърба ни Новите случаи на ковид у нас отново надхвърлиха 2000 БАН: Броят на заразените е 4-5 пъти по-голям от регистрираните Ето кога сваляме маските
Тагове
коронавирус
Коментари