Търсят проектант за новия стадион на Бургас

Търсят проектант за новия стадион на Бургас - E-Burgas.com

Прогнозната стойност на поръчката е 80 хил. лв, а срокът за изпълнение е 6 месеца

Община Бургас обяви обществена за изготвяне на технически инвестиционен проект за стадион и спортна база и довеждаща инфраструктура към него. Става дума за новия градски стадион, който община Бургас планира да построи в "Меден рудник" 

Основна цел на инициативата е изграждането на нов градски футбулен стадион, отговарящ на изискванията на УЕФА и осигуряващ възможност за провеждане на официални състезания. Посредством изграждане на нов стадион и спортна база ще се създадат условия за подобряване качеството на живот в Бургас и ще се създадат условия за упражняване на професионален и аматьорски спорт.Изпълнителят следва да изработи инвестиционен проект за обекта при спазване на изискванията по всички подробно описани в заданието фази и части по реда и при спазване изистванията на Наредба № 4 от 2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти.

Прогнозната стойност на поръчката е 80 хил. лв. Срокът за изпълнение на поръчката е половин година. Оферти от участници могат да бъдат подавани до 1 август тази година, а ден по-късно те ще бъдат отворени. Ако всичко бъде наред, изпълнител може да бъде избран още през това лято, след което да се пристъпи към реалното проектиране на стадиона. Паралелно с това община Бургас води ще води преговори и за откупуването на стадион "Лазур". 

Коментари

Още от последните новини