Таксиджия с кокаин е сред задържаните в снощната акция по морето (СНИМКИ)

Таксиджия с кокаин е сред задържаните в снощната акция по морето (СНИМКИ) - E-Burgas.com
Снимки МВР-Бургас

30 акта, 29 фиша и пет отнети книжки е равносметката от операцията

Шофьор на таксиметров автомобил, употребил кокаин, е сред задържаните по време на снощната акция на Пътна полиция по Южното Черноморие. Провиненият е 36-годишен таксиджия и е заловен малко преди полунощ срещу хотел Поморие в Слънчев бряг.

При проверка на Опела му са открити и иззети две капсули от шоколадови яйца, едната съдържаща две пликчета с бяло кристалообразно вещество / чийто точен състав е в процес на изясняване/, а втората – четири свивки марихуана. Мъжът е задържан със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на проведената мащабна специализирана полицейска операция за установяване на водачи, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества или други, нарушаващи Закона за движението по пътищата, обхванала всички морски районни управления, с акцент общините Созопол, Приморско и Царево, за периода от 19.00 ч. на 09.08.т.г. до 04.00 ч. 10.08.т.г., на общо 11 плаващи полицейски пункта са проверени общо 239 МПС и 287 лица. За употреба на алкохол са проверени 173 водачи, като са установени общо три случая за шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила и два случая за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. Общо са установени 59 случая за нарушаване разпоредбите на Закона за движение по пътищата, като в 30 от тях водачите са санкционирани с акт, а в 29 с фиш. По време на операцията са отнети шофьорските книжки на петима водачи и са свалени регистрационните табели на три МПС, собственост на нарушителите.

По линия на пътния контрол са образувани пет бързи полицейски производства за шофиране след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила (2 в Приморско, 2 в Несебър и 1 в Средец) и 6 бързи полицейски производства за шофиране след употреба на наркотични вещества (2 в Приморско, 3 в Несебър и 1 в Созопол)

Галерия
Коментари

Още от последните новини