Студенти на БСУ с награда от хакатона за градска мобилност

Студенти на БСУ с награда от хакатона за градска мобилност - E-Burgas.com

Екипът KiNation на студентите от специалност Софтуерно инженерство, 3 курс - Георги Каравасилев, Мария Даскалова, Калина Христова и Николай Цонев, взеха специалната награда на Хакатон InnoAirChallenge: Making urban mobility smarte. Призът е на Асоциацията за развитие на София и е в размер на 1000 лева. Отборът на БСУ беше отличен за проекта относно изграждане на външно устройство на автобусните спирки за пречистване на въздуха и мониторинг на замърсителите.

Бургаският свободен университет беше съорганизатор на Хакатона за иновативни решения за градска мобилност Събитието се организира от Асоциацията за развитие на София и А1 България и приключи повече от успешно за студентите от БСУ. 

Проф. д-р Милен Балтов, зам.-ректор НИД и МС, и проф. д-р Даниела Орозова от Центъра по информатика и технически науки бяха членове на журито, което оценява общо 24 проекта. Тазгодишното издание се проведе online от 2-ри до 4-ти юни 2021 година.  В рамките на Европейската зелена седмица участниците търсиха смели технологични решения, които да очертаят визията на бъдещо поколение транспортни услуги и свързаност, работещи за по-чист въздух.

Свързани статии
Еврокомисар Мария Габриел даде старт на инициатива в БСУ (Снимки) Бъдещи юристи от БСУ посетиха Районния съд Студенти от 40 държави на обучение в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ученици от Украйна посетиха университет "Проф. д-р Асен Златаров" БСУ домакин на Генералната асамблея на най-големия проект за изследвания в Черно море Бъдещите юристи ще влизат в университет без приемен изпит Обмислят варианти за обединяване на университети Университет въвежда зеления сертификат за присъствено обучение БСУ се присъединява към инициативата 70% ваксинирани Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори
Тагове
бсу университет
Коментари

Още от последните новини