Страда ли КОЦ Бургас от синдром на болната сграда

Страда ли КОЦ Бургас от синдром на болната сграда  - E-Burgas.com

Синдром на болна сграда - какво е това? Това е КОЦ «Бургас».

Синдромът на болната сграда е състояние, при което хората изпитват физически и психо-емоционални проблеми поради неблагоприятни вътрешни условия. Тези условия могат да включват лошо качество на въздуха, недостатъчно осветление, повишен шум и други фактори.

Когато стаята е задушна, хората се чувстват зле, защото нивото на кислород намалява, а нивото на въглероден диоксид и други вредни вещества се повишава. Това може да доведе до кислороден глад.

Най-честите симптоми включват главоболие, умора, раздразнителност, проблеми с концентрацията, нарушения на съня и дори колабиране в опашките пред кабинетите на лекарите.

Искам да споделя една добра новина за администрацията и управителя на КОЦ Бургас: възможно е да се отървете от „синдрома на болната сграда“.

Световната здравна организация препоръчва ефективни методи и подходи, които могат да помогнат за подобряване на качеството на въздуха в помещенията:

1. **Осигурете подходяща вентилация** - Инсталирайте поне един климатик в коридорите и то на правилното място съобразен с обема на помещението, а не просто климатик до прозореца с мощност за помещение с размери на тоалетна (или както се казва, за отбиване на номера), където голям брой пациенти чакат процедури или прием в лекарския кабинет.
2. **Създайте микроклимат** - Поддържайте оптимална температура и влажност в помещението както е описано в точка едно, с правилното оборудване.
3. **Спрете потока от негативни емоции и замърсители** - Намалете стреса и подобрете работната среда, като организирате условията, микроклимата в сградата.


Това е и причината голям поток от пациенти да се отправи в частни болници в града, тъй като те осигуряват много добри условия. 
Това важи и за медицинският персонал. 

Отправяме апел към ръководството на болницата, да вземи мерки с които да по-добри условията както за пациентите, така и за медицинския персонал.

Коментари

Още от последните новини