Стартира строителството на Северния обход, големи ремонти ще има и в „Изгрев"

Стартира строителството на Северния обход, големи ремонти ще има и в „Изгрев

Утре, 5 януари, стартират строителните дейности за дългоочакваното изграждане на Северния обход на град Бургас. Това налага въвеждане на временна реорганизация на движението на път I-6 Ветрен-Бургас преди вход-изходите на селскостопанския надлез в двете посоки, която ще е в сила до 16.06.2022 г.

Северният обход ще посреща идващите от автомагистрала "Тракия" автомобили в района на сега съществуващия селскостопански надлез преди влизане в Бургас. На негово място ще бъде изградена така наречената пълна детелина. През тази детелина автомобилите, на които не се налага минаване през областния град, ще могат да завият наляво. През вече отчуждените части от сегашните ниви те ще пътуват по нов четирилентов път в посока Пети километър. Там ориентировъчно се пада средата на Северния обход.

Повече за проекта прочетете тук.

Утре започва и голям ремонт в к-с "Изгрев", заради който се въвеждат промени в маршрута на автобус Б11.

Строителни дейности ще бъдат извършени ул. "Петко Задгорски" - в участъка от ул. "Акве Калиде" до ул. "Георги Калоянчев". Началото ще бъде поставено с ремонт на дъждовен канализационен клон. Първият етап на проекта засяга участъка от ул. "Акве Калиде" до  улицата над парк "Велека". Той ще се изпълнява до 05.03.2021 г. За целта се въвежда временна организация на движението, като улицата ще бъде затворена за автомобили в едната посока - от мол "Плаза" към ул. "Георги Калоянчев", платното в посока ЦГЧ.

Повече можете да прочетете тук.

 

 

Коментари

Още от последните новини