Стар познайник на полицията спретна гонка с патрулка, оплака се от полицейско насилие

Стар познайник на полицията спретна гонка с патрулка, оплака се от полицейско насилие - E-Burgas.com

21-годишен криминално проявен мъж от созополското село Росен сътвори истински екшън след като не спря с мотоциклета си на стоп палка и избяга от полицията. Гонката е станала вчера, в близост до селото, като от МВР уточняват, че с това си действие той за втори пореден път се опитал да осуети полицейска проверка в рамките на няколко седмици.

Патрулката го погнала вчера с включени светлини и сирени, като е констатирано че регистрацията на Хондата му е от друго МПС. Младежът е успял да избяга и е укрил мотора, но впоследствие е издирен от полицаите в Созопол.

Младежът е регистриран през 2010 и 2013 за две кражби на акумулатори и гориво, но се е оплакал, че е станал жертва на полицейско насилие. В тази връзка от МВР-Бургас заявяват, че се извършва проверка, но към депозираната жалба липсва медицинско свидетелство за нанесени телесни повреди.

Той се явил допълнително с баща си в участъка в Созопол, където бил задържан за 24 часа. Откаран е до Спешното в местната болница за медицинско, но изрично отказал такова. След приключването на бързото полицейско производство, около 3 часа след задържането, бил пуснат.

От МВР подчертават, че и по двете досъдебни производства за кражби, образувани през 2012 и 2013 години, 21 годишния мъж е сключил споразумения с прокуратурата.

Коментари

Още от последните новини