СПА центровете настояват да отворят на 1 април

СПА центровете настояват да отворят на 1 април - E-Burgas.com

СПА и медикъл центровете настояват за отваряне от 1 април 2021 г. От Българския съюз по балнеология и СПА туризъм (БСБСПА) се надяват да се пропуснати в заведта на здравния министър проф. Костадин Ангелов за разхлабването на част от противоепидемичните мерки, тъй като оигуряват профилактика и превенция на хората. Това заяви председателят на БСБСПА Сийка Кацарова. 

По думите й СПА и медикъл центровете имат разписани строги правила за работа в условия на пандемия, които не позволяват струпването на клиенти. Припомняме, че от организацията вече са изпратили писмо относно отварянето на комплексите до вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова, Министерството на здравеопазването и бившия председател на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова. Очакванията са новата заповед да позволи подновяването на работата им, предава travelnews.bg.

Хотелиерите в СПА курортите обявиха, че не могат да работят и нямат туристи заради затворените ресторанти, СПА центрове и басейни. Te са категорични, че начинът, по който в момента работят хотелите е в противоречие със  Закона за туризма. СПА, уелнес и балнео – хотелите са сред най-стриктно спазващите противоепидемичните правила и няма нито един заразен техен гост, на което през последната седмица неколкократно акцентира и ресорният министър Марияна Николова.

Коментари

Още от последните новини