Сняг блокира Троянския проход

Сняг блокира Троянския проход - E-Burgas.com

Затвориха изцяло за движение Троянския проход, съобщават от Агенция Пътна инфраструктура. Причината са масивни снегонавявания, заради снеговалежите и силния вятър.

Беклемето е най-високият проход в Стара планина с надморска височина около 1500 м. През зимата по оголените била ветровете натрупват до няколко метра снежни нанявания. Чистенето им е истинско предизвикателство и налага използването на багери и роторни снегорини.

"В ход е проект за построяване на снегозащитни съоръжения, които ще позволят целогодишно проходът да е отворен", информира кметът на Троян Донка Михайлова.

За изграждането на конструкцията по дължината на трасето са предвидени 39 милиона лева, с които ще се ремонтира и пътната настилка след строежа. Проходът се очаква да е снабден със защита срещу снежната стихия до 2023 година.

Свързани статии
Много сняг и силен вятър на Шипченския проход Леден ад на входа на село Баня Ограничения по пътищата в страната заради снега Снегът затруднява движението по проходите, жълт код за дъжд в 11 области Истинска зима ни очаква от днес Снегът остава само в планините, но снежната покривка бързо ще се топи АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия НИМХ: Очакваме сняг преди да настъпи астрономическата зима Ремонтират горските пътища около границата с Турция Готвят нова наредба за пътищата
Тагове
сняг пътища
Коментари

Още от последните новини