Служители без маски в заведенията сами ще си плащат глобите

Служители без маски в заведенията сами ще си плащат глобите - E-Burgas.com

След проверки по нощните заведения в петък вечер, за това дали се спазват новите мерки за сигурност срещу коронавируса, се видя как действат те на практика. Маските на открито вече са задължителни, то това не важи за всички закрити места.Такива, например, са нощните барове и дискотеките. От вчера инспектори и полиция ги проверяват дали спазват противоепидемичните мерки и изискванията за намален капацитет. 

„Всички служители вътре носят лични предпазни средства. Осигурен е дезинфектант на входа и вътре в самите обекти, мери се температурата на всички клиенти, които влизат в заведенията. Осигурен е два или повече квадрата на всеки един човек от площта, която е предвидена за клиенти в заведенията“, констатира проверяващият Никола Велчев пред btv. Клиентите са скептични. Категорични са, че е невъзможно да има дистанция в дискотеките, защото често дори няма места за сядане. При проверката вчера не бяха открити нарушения, ако обаче се установят такива, ще последват санкции.

„Ако открием нарушение, в зависимост от това дали нарушението е на служител, който е без лични предпазни средства – съставяме акт на самия служител. Ако открием вече друго нарушение, с квадратурата и с липса на дезинфектант, се съставя акт на управителя на съответното заведение“, уточни Велчев. Санкциите са от 300 до 1000 лв. за физическо лице. При повторно нарушение, от 1000 до 2000 лв. За юридически лица съответно са от 500 до 2000 лв. И при повторно нарушение – от две 2000 до 5000 лв.

По-рано същия ден се проведоха проверки и в търговските обекти. „Когато се влезе в търговски обект, с просто око може да се види дали има това отстояние между хората. И се преценява. То всеки може да си направи сметка какво е отстоянието между хората. Но хората спазват мерките. Носят си маските. Нямаме някакви фрапиращи нарушения“, уточни Стела Стоянова, началник на Районен инспекторат „Триадица“. Проверките продължават. До момента са направени над 3000 проверки и са съставени над 10 акта за нарушение в търговски обекти, пише btv.

 

Свързани статии
Изслушват Демерджиев за предприетите мерки на границата Обсъдиха мерки срещу нарастващата престъпност в Бургаския регион Удължиха ковид мерките в цялата страна От днес влизат нови правила за носенето на маски Още осем области връщат ковид мерките Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа 25% от заведенията загубили битката с пандемията Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон От днес маските не са задължителни, а желателни Доц. Кунчев предупреждава за внимателно разпускане на мерките
Тагове
мерки маски заведения
Коментари

Още от последните новини