Случаят с бургазлията Илия вдъхнови Фейсбук страница за кръводарители

Случаят с бургазлията Илия вдъхнови Фейсбук страница за кръводарители - E-Burgas.com

Случаят с единадесетокласника Илия Стоянов от Гимназията по туризъм в Бургас, който бе жестоко пребит и се нуждаеше от кръвоприливане, въдхнови създаване на Фейсбук страница. Неин създател е Стойчо Добрев, който изпрати писмо до медиите с молба за съдействие.

Страницата "Дари Кръв - Спаси Живот" е създадена на 21 февруари след като въпросната случка придоби популярност. След успешната кампания благодарение на всички добри хора и широкия отзвук в медиите, Стойчо Добрев решава да запази страницата за други подобни инициативи. По думие му само за 5 дни доброволци са успели да подпомогнат още няколко успешни инициативи за събиране на кръв. 

"Страницата стана доста популярна, но нашите възможности се изчерпаха до тук. Има много хора, който желаят безвъзмездно да дарят кръв , но не можем да намерим тези, който имат нужда от нея! Молим всички вас, уважаваните медии да помогнете на всички българи, който се нуждаят от кръвопреливане ! Молбата ни е да разпространите, че търсим хора който се нуждаят от кръв и кръвопреливане напълно безвъзмездно, а ние ще се опитаме на помогнем на всички нуждаещи се ! Ние не искаме  слава. Ние сме съпричастни, ние искаме да помогнем. Молим да ни подкрепите!" обръща се Стойчо Добрев към медиите. 

До момента страницата е събрала 752 харесвания, а последната подкрепена от нея кампания е от 27 февруари за Димитър Димитров от Русе, който е настанен в болницата с тежък панкреатит.

 

Коментари

Още от последните новини