Сливенски „химици“ влизат зад решетките

Сливенски „химици“ влизат зад решетките - E-Burgas.com

Трима от най-известните сливенски „химици“ сключиха споразумения с наблюдаващия досъдебно производство за незаконно притежание на наркотици и прекурсори прокурор, образувано след полицейска акция от 24 ноември м.г.

При акцията в домовете на Димитър Илиев  /44 г./, Радостин Димитров /53 г./ и Емил Стоянов /33 г./ бяха иззети различни количества  наркотични вещества (коноп и метамфетамин), а от жилище на територията на село Чокоба-прекурсори за производство на метаамфетамини.

Тогава заедно с тримата вече осъждани мъже бе задържана и 26-годишна тяхна позната, която в последствие бе освободена без да й се повдига обвинение.

Името на Радостин Димитров за последно изплува в криминалните сводки през зимата на 2018-а година, когато беше спипан в момент на приготвяне на синтетика в кухнята на квартира, наета в квартал Ново село.

Тогава заедно с него бяха арестувани четирима клиенти : двама мъже на по 36 и 29 години и приятелките им на по 23 и 30 години.

Димитър Илиев също е стар познайник на криминалистите, през 2009 година бе задържан след като в дома му откриха лаборатория за производство на Пико, по него време той имаше зад гърба си две присъда за кражба и незаконно притежание на дрога, наложени му от СГС.         

Тримата ще останат за по 16 месеца зад решетките по силата на одобрените  от съда споразумения, които са окончателни и не подлежат на обжалвания или протест.

Коментари

Още от последните новини