Слънчева събота ще привлича хората по плажовете

Слънчева събота ще привлича хората по плажовете - E-Burgas.com

Днес ще е слънчево, с временни увеличения на облачността, главно над планинските райони. След обяд на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и слабо ще се понижи. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста облачност и на отделни места, в масивите от Западна България, ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 20°, на 2000 – около 14°. В неделя само в планините в Западна България са възможни изолирани краткотрайни превалявания. Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево, а температурите слабо ще се повишат.
 
Вятърът в много райони ще стихне. В понеделник ще бъде още малко по-топло, дневните температури ще достигнат 30°-35°. В следобедните часове ще има повече купеста облачност, но почти без валежи. Ще се появи слаб запад-северозападен вятър, до вечерта ще се усили до умерен, ще се запази и във вторник. Във вторник ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност след обяд над планините. С високи температури, които на места в низините ще надхвърлят 35°.
 

 

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време прогноза
Коментари

Още от последните новини