Слънце и по-високи температури през уикенда

Слънце и по-високи температури през уикенда - E-Burgas.com

Тази нощ в цялата страна ще се изясни, а вятърът ще стихне. Така петъчното утро ще се окаже едно от най-студените за тази седмица. Минималните температури в повечето райони ще са между минус 10 и минус 5 градуса, но ще има и места с по-ниски стойности.

През деня обаче ще се радваме на много слънце. Малко облаци ще има само по Черноморието. Вятърът вече ще е съвсем слаб от запад.

Максималните температури ще са малко по-високи от изминалите дни. В североизточните райони те ще достигат около нулата, а в южните части  очакваме до плюс 5, 6 градуса.

Планините и утре и в събота ще предлагат прекрасни условия за зимни спортове. И през двата дни ще е слънчево и приятно със слаб до умерен вятър.

Температурите ще започнат бавно да се повишават и вече няма да е така мразовито. Максималните в зимните ни курорти ще доближават нулата, а на 2000 метра очакваме до минус 7. Снежната покривка в по-ниските части е около 50 сантиметра, а по най-високите райони достига около метър и половина. След последните снеговалежи лавината опасност е повишена, така че използвайте само отворените и обработени писти.

И съботата ще премине с много слънце, а температурите ще са с градус-два по-високи. В неделя обаче от север  бързо ще се заоблачи и до вечерта на места  в Северна България и планините ще превали дъжд и сняг.

В понеделник ще е без валежи и с повече слънце. Във вторник валежи от дъжд ще има на малко места. От сряда отново ще се радваме на много слънце.  Ще се затопля и дневните температури вече ще достигат около 10 градуса.

Коментари

Още от последните новини