Слънце до обяд, следобед дъждове и гръмотевици

Слънце до обяд, следобед дъждове и гръмотевици - E-Burgas.com

Днес въздушната маса над страната ще е силно неустойчива. Преди обяд ще има и слънчеви часове. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи с гръмотевици и усилвания на вятъра. Очакват се градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад, показва прогнозата за времето на НИМХ, представено от OFFnews.bg.

Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, интензивни валежи и гръмотевични бури. Над 2400 метра ще вали сняг. Ще духа до умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 6°.

Над Черноморието преди обяд ще има и слънчеви часове. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 02.05.2020 слънцето ще изгрее в 06:20 часа и ще залезе в 20:27 часа. Продължителност на деня 14:06 часа.

На 02.05.2020 луната ще изгрее в 14:17 часа и ще залезе в 03:52 часа. Осветеност на диска в 0h UT 71 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Свързани статии
Ветровито време и днес Ветровито днес, с валежи главно в планините И днес разкъсана облачност, до 4 градуса по морето Облачна събота с дъжд в източните райони Облачното и дъждовно време остава и днес Слънчев уикенд, но истинската зима се задава Времето остава топло и днес Слънчево и топло време по Черноморието Предимно слънчево време на Коледа Облачно и ветровито време в неделя
Тагове
време облаци валежи слънце климат прогноза гръмотевици
Коментари

Още от последните новини