Шок! Нов „Костинброд“! Прокуратурата разследва печатане на фалшиви бюлетини в Хасково!

Шок! Нов „Костинброд“! Прокуратурата разследва печатане на фалшиви бюлетини в Хасково! - E-Burgas.com

Костинброд

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за отпечатване на фалшиви бюлетини. Това съобщи Илона Кръстенякова от Върховната касационната прокуратура на последното работно заседание на Изборния борд (Граждански борд за свободни и прозрачни избори) към Министерския съвет.

 Тя отказа да даде подробности по казуса, понеже нямала повече информация. Представител на МВР в Изборния борд обаче издаде, че престъплението е извършено на територията на Хасково. Повече данни обаче от МВР и прокуратурата не съобщиха.

 Други участници в борда обявиха страха си, че става въпрос за „Костинброд 2“. Припомняме, че на предишните парламентарни избори избухна един от най-големите скандали в най-новата ни история.

 Тогава в деня за размисъл (11 май 2013 г.) ТВ7 гръмна, че в печатницата в Костинброд са отпечатани стотици хиляди незаконни бюлетини, за което бе обвинена най-вече партия ГЕРБ. Тя понесе щети на изборите на следващия ден, но до момента няма сериозно развитие по разследването на прокуратурата, а единствен обвиняем е тогавашният главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков.

Източник: Агенция ПИК

Коментари

Още от последните новини