Шофьорът на Поршето, който уби човек в катастрофа, имал 29 фиша за висока скорост

Шофьорът на Поршето, който уби човек в катастрофа, имал 29 фиша за висока скорост - E-Burgas.com
Снимка: Златко Давчев, „Катастрофи в София”

"Какво ви пука за някакви французи? Вие Българи ли сте?" казал Димитър Любенов според очевидец

Димитър Любенов, на 39 г., е управлявал колата "Порше Панамера", която тази сутрин в 4:05 часа е ударила смъртоносно автомобил с двама французи до "Ринг" мола в София. Пред полицаите той е отказал категорично да даде проба с дрегер за алкохол и дрога и е обяснил, че "ще се оправи в МВР болница", пише "24 часа". 

Според очевидец, поршето го е задминало с над 200 километра в час секунди преди катастрофата. Тази скорост са установили по-късно и дознателите. Спортният автомобил се е включил отлокалното плаатно, но засякъл и ударил малък "Форд Фокус", движещ се в посока Летище София. Колата, в която са пътували двама французи, се е обърнала по таван.

Движението в района е силно затруднено и се осъществява само в активната лента.

"Всичките екипи на бърза помощ и на полицията са пристигнали на мястото на инцидента почти незабавно, но ударът бил много силен. При всички положения спортният автомобил не се е движел с разрешената скорост 80 км/час", заяви инспектор Слави Лазов от "Пътна полиция" пред БТВ.

Възмутен от агресивното поведение на младия шофьор с поршето, причинил катастрофата очевидец обясни пред "24 часа", че младият мъж нагло попитал: "Какво ви пука за някакви французи, вие българи ли сте?".

За наглото поведение на шофьора пише във фейсбук и Биляна Борисова: "Когато пристигнахме на мястото шофьорът на пометения автомобил се опитваше да извади бабата и дядото, а софийският пияндурник говореше по телефона, цитирам: "Ударих една кола, панамерата е на кайма!" Малко след това влязохме в спор, в който ни попита ние българи ли сме, че да защитаваме тия чужденци ?!?! Изключително безскруполен боклук, без извинение!"

Коментари

Още от последните новини