Шефът на „Бургасбус“ рязал живо месо, за да оцелее фирмата в пандемията

Шефът на „Бургасбус“ рязал живо месо, за да оцелее фирмата в пандемията - E-Burgas.com

От над 700 души, останахме 313 човека на 4-часов работен ден, призна Петко Драгнев

Управителят на общинският превозвач „Бургасбус“ Петко Драгнев сподели през какъв тежък период е преминала компанията и как едва е оцеляла по време на пандемията. Това стана на днешната общинска сесия, в която няколко точки касаят бъдещето на превозвача.

От 1 април, в рамките на няколко дни били освободени от работа 82-ма души. „От над 700 човека останахме 313 на 4-часов работен ден, за да оцелеем и да скалъпим разходите до минимум. Всички медии зоваха „Стойте ти вкъщи, за да оцелеете, но ние трябваше да работим на пълно работно време и разписания. В първите дни на извънредното положение имахме по 5 пътника на курс“, разкри Драгнев.

Една от глътките въздух, които е получила компанията, е прословутата мярка 60 на 40 държавна помощ. „Всеки месец се изчислява себестойниостта на едно пътуване. „Бургасбурс“ има договор с Общински съвет и общината. Има тарифен план, едно пътуване е 1.30 лв. Пътниците с карти при 50 пътувания билета им излиза 1.25 лв.“, каза още управителят на фирмата.

Зам.-кметът Красимир Стойчев разкри, че за разлика от много други общини в България Бургас не финансира общинския превозвач. Новите автобуси и тролейбуси, които бяха закупени при обновяването на автопарка, са от европейски програма. „София и Варна наливат милиони в градския транспорт, ние не даваме нито един лев“, заяви Стойчев.

В момента продтължават да се гонят мерки, които да върнат нормалния живот на "Бургасбус", като след падането на извънредното положение пътникопотокът се е увеличил.

Свързани статии
Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас АПИ: Тръгвайте с автомобили подготвени за зимни условия Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Шишков: Трафикът, който поемат малкото ни магистрали, е проблем Мъгли и засилен трафик по пътищата у нас Б1 и Б2 ще возят безплатно в новогодишната нощ В челото сме по трафик на хора! Внимавайте с обявите за работа в чужбина Отбелязваме Архангелова задушница в събота, ето кои автобуси пътуват до Гробищен парк Провеждат поход срещу трафика на хора в Бургас Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти
Тагове
автобуси трафик бургасбус градски транспорт разписания
Коментари

Още от последните новини