Шедьовър на иконописта озари Славейковото училище в навечерието на 24 май

Шедьовър на иконописта озари Славейковото училище в навечерието на 24 май - E-Burgas.com

Родителите на бивши и настоящи ученици дариха уникална по рода си икона на Светите равноапостоли Кирил и Методий - трогателен жест на внимание към всеотдайността на педагозите, работещи в училището.

Иконата е в реални размери, позлатена  и сертифицирана - дело на известния иконописец Митко Иванов. 

Желанието на дарителите е да останат анонимни, защото истински ценното за тях е благодарността им към учителите, преклонението пред професионализма и творческия устрем на педагозите, оценяването на грижата за техните деца.

Ръководството и учителите от Славейковото училище приемат с огромна благодарност дарението, с гордост, че трудът им е високо ценен от родители и ученици, с вяра, че духовността е общата им пътеводна светлина.

Честит празник на всички българи, носещи искрата на просвещението!

Свързани статии
Поморие отново е столица на православието Чудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в Поморие Чудотворна икона идва в Поморие 15 ученици с шанс за годишните награди в Айтос на 24 май Шествие и концерт в Поморие на 24 май Бургас с богата програма за 24 май Министерството на културата награждава изявени дейци по случай 24 май, сред тях и бургазлии Украсяват Бургас за 24 май (Снимки)
Тагове
икона 24 май
Коментари

Още от последните новини