15 ученици с шанс за годишните награди в Айтос на 24 май

15 ученици с шанс за годишните награди в Айтос на 24 май - E-Burgas.com

На 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, по време на тържестевното честване на площада, кметът Васил Едрев ще връчи награди на отличници и изявени ученици от всички училища на територията на общината. Номинираните от училищните ръководства общо 15 ученици ще бъдат лично поздравени от градоначалника и ще получат почетен плакет и Диплом за успехите си през учебната 2020/2021 г.

ОУ "Христо Ботев" с. Пирне номинира за Годишните ученически награди четвъртокласника ЕГЕ ЕРВИН ЮЗЕИР. Мотивите на учителския колектив са отличният му успех през учебната година и активното участие в конкурси на общинско, регионално и национално ниво, на които печели призови места. ЕГЕ е спечелил I- во място на Националния конкурс „В очакване на Коледа!” за изработване на кукли с различни техники и материали; Печели и III-то място на Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите”- гр. Кърджали; Успешно е участвал в Националния конкурс за детска рисунка „Трифон Зарезан” гр. Сунгурларе; Националния конкурс „Водата- извор на живот”, Националния конкурс за изработване на театрални кукли- гр. Сливен; Има призови места в общинските конкурси „Моята България”, „Моята коледна картичка” и „Моята красива мартеница”.

Пирненското училище номинира и ЕЛИФ ЛЮТВИ РАМАДАН - ученичка в V клас- за отличен успех и за активно участие в извънкласни дейности: ЕЛИФ е заслужила II-ро място за макет на Вятърната мелница в град Несебър на Десетия национален ученически конкурс „Българските архитектурни паметници в макети” гр. Варна, на тема „Архитектурни паметници на Българското Черноморие” и III-то място на Националния конкурс за детска рисунка „Трифон Зарезан” гр. Сунгурларе; Участва в училищния кръг на Националното състезание по английски език  „Spelling Bee” и с прекрасно есе - на Националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев”.

Айтоското ОУ "Атанас Манчев" излъчи сред най-добрипе КРИСТИЯН НИКОЛАЕВ ДЖАМБАЗОВ от IV „б” клас. КРИСТИЯН участва активно в училищния живот. Показва постоянство и амбициозност в образователно-възпитателния процес, има отличен успех. Отговорно изпълнява възложените му задачи. Отличава се с комуникативност и толерантност. Проявява творчество и инициативност. Участвал е в много конкурси на общинско и национално ниво. През 2021 година заема призовото II място на Общински конкурс „Моята България”.

Другото предложение на училището е за ШИНКА МИХАЙЛОВА АНГЕЛОВА от VII „б” клас, която се отличава с много добър успех. Като скромна, тиха и дисциплинирана я определят учителите. Участва активно в извънкласни и училищни мероприятия. Включва се в училищните програми за откриване на учебната година, за Деня на будителите, учства в Общински конкурс „Моята България”. Работи с желание в занимания по интереси в направление опазване на природата и околна среда.

ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" с. Карагеоргиево посочи за общинските награди първокласничката АЙШЕ БЕЙТУЛА АХМЕД. Мотивите са отлични резултати в образователния процес, Първо място в Общинския конкурс „Коледна картичка”, Първо място в Общинския конкурс „Моята красива мартеница”, Трето място в конкурса „Моята България” и активно участие на АЙШЕ във всички извънкласни дейности на училището. Първокласничката успешно участва и в националния конкурс за рисунка „Детство мое реално и вълшебно”- гр. Ловеч.

Второто предложение на училищната общност в с. Карагеоргиево е АЙСУН АХМЕД ХОДЖОВА,  ученичка от IV клас, която е постигнала отлични резултати през учебната година. Класирала се е на Първо място в Общинския конкурс „Моята красива мартеница” и на Трето място в Общинския турнир „Лъвски скок”.

ОУ "Христо Ботев" с. Мъглен изпраща на празничната среща с кмета СЕДЕФ БЕЛГИН ТОПАЛ, ученичка от VII клас. СЕДЕФ  участва активно и отговорно в училищния живот. Взима участие в различни общински и национални състезания, конкурси, олимпиади и  достойно представя училището на тях. През учебната 2020/2021г., участва в общинските кръгове на олимпиадите по : Математика, История и цивилизации, Български език и литература, Химия и опазване на околната среда, Биология и здравно образование. Ученичката   се класира за областния  кръг на олимпиадите по химия и опазване на околната среда и биология и здравно образование, където показа забележителни резултати. На Областния кръг на олимпиадата по Биология и здравно образование, Седеф Топал успя с много знания и труд да бъде сред първите десет в област Бургас, като  се класира на  осмо място. На Областния кръг на олимпиадата по Химия и опазване на околната среда,  въпреки сложната обстановка и обучението в електронна среда, ученичката успя да се нареди отново сред най-добрите в областта , като се класира на 11 място. Седеф има значителен принос в развитието на училището. Участва и подкрепя различни училищни инициативи, благотворителни каузи и мероприятия .Награждавана е за участието си в конкурси и състезания.

СУ "Христо Ботев" - Айтос посочи трима най-добри ученици. АНТОН ДИМИТРОВ СТАНЧЕВ е ученик във  II клас- отличен ученик, със златен медал от Държавния шампионат по акробатика, спортист на годината на Община Айтос.

АДЕМ ФИКРЕТ АДИЛ от IVклас е отличник, носител на златен медал от международно математическо състезание „Математика без граници”.

ПЛАМЕНА ВЕРГИНОВА АТАНАСОВА от XI клас е избрана за активно участие в училищния живот и председател на младежката секция на БЧК, член на VI­-ти и Ученически гвардейски отряд.

И СУ "Никола Вапцаров" - Айтос номминира трима изявени ученици. ВИКТОРИЯ ХРИСТОВА МАРИНЧЕВА от VI „в” клас- за отличен успех и за активно участие в училищни мероприятия, както и за достойно представяне на редица състезания във и извън училище. АЙШЕ ХАЛИЛ ХАМДИ от XII „а” клас- за отличен успех и за активно участие в училищни мероприятия и достойно представяне на редица състезания във и извън училище. ИЛАЙДА РЕЙХАН ЕСТЕСОВА от XII „а” клас- за отличен успех и за активно участие в училищни мероприятия и достойно представяне на редица състезания във и извън училище.

ОУ "Светлина" с. Тополица посочи  МИХАЕЛА ПРОДАНОВА и БЕРАЙ НУРИ - четвъртокласници, класирани на Областния кръг на Национално състезание по информационни технологии "Знайко", категория "Програмист". Класирането на двамата талантливи представители на ОУ "Светлина" им дава право за участие в Националния кръг на състезанието. В началото на месец май 2021 г. те премериха сили с връстници на национално ниво. Очакват се резултатите от националното класиране. Състезанието IT-Знайко има за цел да даде възможност на учениците да покажат уменията си за работа с ИТ, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.

"Народен приятел"

Свързани статии
Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Бургаски ученици представиха пиеса на китайски език Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Неадекватен мъж от Карлово подлуди Айтос с бомбички, заплашва полицаи Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Пиян айтозлия се претрепа с триколка "A hug for all" - Бургаски ученици участваха в обучителен проект в Атина (Снимки) Айтос дочака: Осигуриха финансиране за дългоочакван ремонт на две улици В Обзор борят учлищната агресия с интерактивни игри и дискусии
Тагове
айтос 24 май награди ученици
Коментари

Още от последните новини