Чудотворна икона идва в Поморие

Чудотворна икона идва в Поморие - E-Burgas.com

Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 29 юли (четвъртък) в 9.00 часа в храм “Св. Рождество Богородично” в Поморие. Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните.
От 18.30 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

От 19.30 часа в Читалище „Просвета – 1888“ ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови “Светецът светкавица”. Автор е журналистът Ангел Бончев. Билети ще се продават в храм “Св.Рождество Богородично”.

Лентата разказва за ангелския живот и дивните  чудеса на св. Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както го наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. В “Светецът светкавица” са заснети личните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира “Рождество Богородично” в Кабиле, преди 10 години.
Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.
Филмът „Светецът светкавица“ е носител на първа награда на фестивала „Славянска приказка“.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива
Тагове
Поморие икона мощи
Коментари

Още от последните новини