Чудотворна икона идва в Поморие

Чудотворна икона идва в Поморие - E-Burgas.com

Иконата с чудотворните мощи на св. Ефрем Нови, пристига на 29 юли (четвъртък) в 9.00 часа в храм “Св. Рождество Богородично” в Поморие. Светинята ще остане през целия ден за поклонение на християните.
От 18.30 часа в храма ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

От 19.30 часа в Читалище „Просвета – 1888“ ще бъде прожектиран и филма за св. Ефрем Нови “Светецът светкавица”. Автор е журналистът Ангел Бончев. Билети ще се продават в храм “Св.Рождество Богородично”.

Лентата разказва за ангелския живот и дивните  чудеса на св. Ефрем Нови. Във филма участват хора, докоснати от светеца светкавица, както го наричат св. Ефрем в Гърция и Румъния. В “Светецът светкавица” са заснети личните истории на хора, случили се през годините за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка, която преди това се е опитала да се самоубие. Ще научите и за разкриването на свети Ефрем пред майка Минодора, игумения на манастира “Рождество Богородично” в Кабиле, преди 10 години.
Известна гръцка певица споделя как свети Ефрем я е предпазил от загуба на гласа й. Голямата българска актриса Емилия Радева озвучава сцена във филма, превъплъщавайки се в майка Макария, която е намерила мощите на свети Ефрем Нови на 3 януари 1950 година.
Филмът „Светецът светкавица“ е носител на първа награда на фестивала „Славянска приказка“.

Свързани статии
За първи път плувен маратон в ПомориеЧудотворната икона с мощите на св. Ефрем Нови идва в ПомориеИ Поморие започна битката с комарите "Малката Москва” в Поморие пустее, руснаците се чудят дали да продават имотите си35 клуба от цялата страна идват да вият хора в ПомориеПаякът в Поморие вече дебне нарушители Задържаха под стража дилър от ПомориеОбластният управител увери поморийци, че няма да толерира нарушения на закона (Снимки)30 санирани сгради ще променят облика на ПомориеОбластният управител Мария Нейкова ще изслуша проблемите на поморийци
Тагове
Поморие икона мощи
Коментари

Още от последните новини