Съветници искат легнали полицаи в Северната промишлена зона

Съветници искат легнали полицаи в Северната промишлена зона  - E-Burgas.com

Поставяне на изкуствена неравност на улица в Северна промишлена зона искат групата съветници от НФСБ в Общински съвет - Бургас. Те са входирали докладна записка, с която предлагат необходимите средства да бъдат осигурени от бюджета на общината за 2020г., предвидени за изграждане, ремонт и поддръжка на уличната мрежа.

Докладната е мотивирана с това, че движението на пешеходци и автомобили по улицата в Северна промишлена зона, която свързва 5-ти километър с бул. „Транспортна“, е изключително натоварено, тъй като в близост се намират хипермаркети „Кауфланд“ и "Лидл", хотел и множество търговски обекти.

Липсата на тротоар на тази улица създава предпоставки за възникване на инциденти, тъй като пешеходците при движението си между търговските обекти се движат по платното за движение на автомобили. Към интензивния трафик се добавя и обстоятелството, че автомобилите, преминаващи през този участък, се движат с много висока скорост, далеч над допустимата. Вероятната причина за това е, че улицата е периферна и е извън обсега на редовните проверки, които се извършват от органите на Пътна Полиция.

"В тази връзка смятаме, че е наложително да се предприемат спешни мерки за поставянето на изкуствена неравност тип „легнал полицай“, непосредствено до сградата на магазин "Кауфланд", за да се предотврати рискът от възможни пътнотранспортни произшествия с участието на пешеходци." пише в докладната. 

Средствата необходими за поставянето/ изграждането на изкуствената неравност тип "легнал полицай" са приблизително в размер на 2 000лв.
 

Коментари