Сашко все още не е говорил, специалисти ще опитат да го разпитат

Сашко все още не е говорил, специалисти ще опитат да го разпитат  - E-Burgas.com

За момента не са констатирани следи от насилие по тялото на 12-годишния Александър, който вчера бе намерен след почти 9 дни издирване. Това съобщи Албена Стоилова от прокуратурата в Перник на специален брифинг пред медиите. 

"За първи път можем да се поздравим от много време насам и това се случва благодарение на усилията на хилядите доброволци и разбира се на професионалистите, които доведоха издирванета на Сашко до успешен край. Краят на издирването, обаче, съвсем не значи край на разследването, което ще продължи, за да се установи дали Сашко е станал жертва на престъпление", посочи Стоилова.

Съдебно-медицинската експертиза предстои да бъде възложена. Детето е освидетелствано от органа на разследването в присъствието на бащата, иззети са дрехите, с които е било намерено, като те са били и тези, с които е изчезнало на 11 ноември. Ще се търсят следи и по тялото, и по дрехите. 

Версиите са повече от една, включително и тази за отвличане и държане някъде против волята. Ще се работи по всички тях. Единствената, която може да се изключи, е тази за най-тежкото посегателство - спрямо живота, уточниха от прокуратурата. 

"Нямаме сведения от бащата да е искан откуп, самият той няма конфликтни отношения с някого, не са отправяни заплахи към него или други членове на семейството", посочи Албена Стоилова. 

"Детето към момента не е успяло да говори, но ние ще се опитаме на по-късен етап, когато състоянието му позволява и с помощта на специалисти, а и в присъствието на бащата да получим някакви сведения за случилото се", каза още тя и допълни, че днес предстоят разпити и на доброволците, които са го открили. 

От прокуратурата обясниха, че майката на детето все още не е в България, но и тя ще бъде разпитана. 

Ще бъде извършен детайлен оглед и на труднодостъпното място, на което беше открит малкият Сашко. 

Коментари

Още от последните новини