Съдът върна официално Борислав Михайлов начело на БФС

Съдът върна официално Борислав Михайлов начело на БФС - E-Burgas.com

Борислав Михайлов бе възстановен на поста президент на Българския футболен съюз, стана ясно от решение на Софийския градски съд. Досега в ролята на временно изпълняващ длъжността беше Михаил Касабов. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - София в срок от една седмица.

Ето и решението на Съда:

„При тези обстоятелства съдът приема за доказано, че представителните функции на Б.Б.М. като президент на БФС са възстановени, а произтичащите от вписаното по партидата на сдружението за М.Т.К. са прекратени. Ето защо налице са предпоставките за вписване на така заявените обстоятелства".

Мотивиран от изложеното съдът:

РЕШИ:

ОТМЕНЯ отказ № 20210429144505/05.05.2021 г. на длъжностно лице по регистрацията при Агенция по вписванията.

УКАЗВА на Агенция по вписванията да впише обстоятелствата по заявление А1520210429144505.

ОСТАВЯ БЕЗ УВАЖЕНИЕ искането на Агенция по вписванията за присъждане на юрисконсултско възнаграждение.

Решението може да бъде обжалвано с частна жалба пред Апелативен съд - София в едноседмичен срок от съобщението.

На основание чл. 7 ал. 2 ГПК препис от решението да бъде връчен на жалбоподателя и Агенция по вписванията.

След влизане в сила на решението препис да бъде изпратен на Агенция по вписванията - търговски регистър за изпълнение".

Припомняме, че в края на април Михайлов оттегли оставката си като президент на БФС през октомври 2019, когато България загуби тежко от Англия. В добавка, бившият капитан на "лъвовете" заяви, че планираният Конгрес на 25 юни се отменя. Впоследствие обаче Агенцията по вписванията отказа да впише Михайлов отново като президент на Българския футболен съюз, тъй като не прие за правомерно оттеглянето на оставката му.

Мандатът на Борислав Михайлов изтича през февруари 2022.

Свързани статии
Борисов: При лошия Бойко плащахте 70 лв. за ток цели десет години Ивайло Дражев: ГЕРБ е зад Бербатов, а ДПС зад Михайлов Бербатов пусна видео на живо от конгреса на БФС Шестима кандидати ще се борят за трона в БФС, ето кой от кои клубове е подкрепен Христо Порточанов: Ще водя война с черното тото, почтеността е приоритет Греда за Боби Михахайлов, конгрес ще има на 12 октомври ФИФА и УЕФА искат логично обяснение за действията на Боби Михайлов Димитър Бербатов се кандидатира за президент БФС Отличиха Конгресния център в Бургас в конкурса "Сграда на годината" Конгресен център – Бургас с престижно отличие за развитие на градската среда и културата
Тагове
борислав михайлов бфс конгрес димитър бербатов
Коментари

Още от последните новини