Ивайло Дражев: ГЕРБ е зад Бербатов, а ДПС зад Михайлов

Ивайло Дражев: ГЕРБ е зад Бербатов, а ДПС зад Михайлов - E-Burgas.com

Голяма част от политическите партии са изпратени на Конгреса на Българския футболен съюз, за да подкрепят Борислав Михайлов и Димитър Бербатов. Това обяви кандидатът за президент на БФС Ивайло Дражев. Той заяви, че Векта (Пловдив), който издигна неговата кандидатура, е с приключено членство в БФС и няма да има право на глас по време на Общото събрание, пише "Спортал".

"Очаквам поредния скандален Конгрес. Накараха хора под заплаха да сменят делегати в последния момент. От зонален съвет Пловдив са поне трима - хора, които ни издигнаха. Те са противници на Боби и вследствие на това му е приключено членството в БФС. Отборът е Векта (Пловдив) и в момента няма право на глас. Така беше и през 2009 г., когато заплашиха Асеновец. 15 години играем един и същ театър с БФС. Този мач е като всички други - на националния отбор, на детско-юношеските групи, които залагат от сутрин до вечер. Това научиха децата - да залагат и да гледат уговорени мачове.

Привикват делегати, които са издигнали опоненти, и ги лишават от делегатски карти. Има двама човека от УЕФА и ФИФА. Трябва да ги питаме това нещо случва ли се в друга организация в света. Това нещо го има само в България. Организацията с охрани, с гости - това е нещо нормално - няма нужда да ръкопляскаме на БФС за това, Проблемът е начинът, по който се делигират хората. Кои са те, защо се отстраняват делегати? Мен ме унищожиха, защото съм опозиция на ръководството. Някой ми обяснява, че нямам право да говоря за футбол, а през годините съм направил програми и редица други неща за спорта.

Много е интересно какво правят ГЕРБ и ДПС в залата. Това е абсолютно забранено по регулацията на УЕФА и ФИФА. Публична тайна е, че има политическо решение ДПС да подкрепи Михайлов, а голяма част от ГЕРБ да подкрепи щаба на Бербатов. Партиите нямат място вътре”, заяви Ивайло Дражев.

Той добави, че очаква на следващ Конгрес да се яви като кандидат за президент бившият спортен министър Красен Кралев. "Публична тайна е, че той има апетити", добави Дражев пред репортерите. 

Свързани статии
Борисов: При лошия Бойко плащахте 70 лв. за ток цели десет години Бербатов пусна видео на живо от конгреса на БФС Шестима кандидати ще се борят за трона в БФС, ето кой от кои клубове е подкрепен Христо Порточанов: Ще водя война с черното тото, почтеността е приоритет Греда за Боби Михахайлов, конгрес ще има на 12 октомври Съдът върна официално Борислав Михайлов начело на БФС ФИФА и УЕФА искат логично обяснение за действията на Боби Михайлов Димитър Бербатов се кандидатира за президент БФС Прекъсват футболното първенство при масово заразяване на играчи БФС остава без президент чак до края на лятото
Тагове
БФС Димитър Бербатов Ивайло Дражев Борислав Михайлов
Коментари

Още от последните новини