Греда за Боби Михахайлов, конгрес ще има на 12 октомври

Греда за Боби Михахайлов, конгрес ще има на 12 октомври  - E-Burgas.com

Софийски градски съд официално насрочи конгрес на БФС за 12 октомври. Решението е на база искане на минимум 1/3 от клубовете в България, които се подписаха под инициираната от екипа на Димитър Бербатов подписка за свикването на Извънреден конгрес. 

Това искане бе отхвърлено преди няколко седмици от Изпълкома на БФС, тъй като уж били открити някои несъответствия в документацията. Съдът обаче не установи подобни несъответствия и прие искането като законосъобразно, пише Dsport. 

Искането бе внесено в съда от адвокатско дружество „Динова, Русев и съдружници“, което движи делата на екипа на Димитър Бербатов и е пълномощник на 189 футболни клуба, които са поискали извънреден Конгрес.

Според решението на съда Конгресът трябва да се проведе на 12 октомври от 10:00 часа в зала 1 на НДК, а решението е окончателно и не може да бъде обжалвано.

По този начин стана ясно, че искането на Бербатов и неговия екип за извънреден Конгрес е напълно основателно, въпреки че футболната централа отказа свикването му, преди време и по този начин погази собствения си устав.

Ръководството на БФС вече веднъж понесе удар, след като Агенцията по вписванията отказа да обяви инициирания конгрес през март 2022 година, тъй като не бяха спазени процедурите за свикването му. Това е втори подобен удар върху сегашното ръководство БФС.

Свързани статии
Възобновиха училищните футболни турнири в Бургас Нефтохимик отпразнува 60 години от създаването си ФК "Нефтохимик" разшири щата на треньорите Борисов: При лошия Бойко плащахте 70 лв. за ток цели десет години Ивайло Дражев: ГЕРБ е зад Бербатов, а ДПС зад Михайлов Бербатов пусна видео на живо от конгреса на БФС Шестима кандидати ще се борят за трона в БФС, ето кой от кои клубове е подкрепен Христо Порточанов: Ще водя война с черното тото, почтеността е приоритет Херо напусна Арда след по-малко от ден, прибира се спешно в Бургас Херо поема Арда, взима Чиликов в екипа
Тагове
Боби Михайлов БФС футбол
Коментари

Още от последните новини