РЗИ ще ни известява с SMS или по мейла за карантина

РЗИ ще ни известява с SMS или по мейла за карантина - E-Burgas.com

Скоро Регионалните здравни инспекции ще имат право да ни уведомяват за карантина по телефона, с есемес или по имейл, показа bTV. Това предвиждат промени в Закона за здравето, които депутати приеха на първо четене.

Причината е нарастващия брой на новозаразените с коронавирус и техните контактни лица, които здравните инспектори не смогват да уведомят с лично връчени предписания.

В началото на този месец съпругата на Любомир Ковачев дава положителен тест за COV1D-19. Изолира се у дома, а като контактни от първа линия - на карантина подлежат и той, и детето им.

„След като отидох при моя личен лекар да ми издаде болничен, той ме попита кога са ми наложили карантина. Аз му казах, че никой не се е свързвал с нас - ние сме се карантинирали по наше желание”, разказва Ковачев.

Налага се да отиде на място в Регионалната здравна инспекция, за да получи предписанието си за карантина - без него не може да получи болничен за десепе дни, в които не е бил на работа, но и не е бил болен.
„Заварих нормални хора, които се опитват да свършат огромен обем от работа. Аз съжалявам хората, защото те нямат физическата възможност да се справят Те могат да обработят 100 случая, те им идват 1200. Те или трябва да са 100 пъти повече, или да се смени нещо", коментира Любомир Ковачев.

От Столичната регионална здравна инспекция са категорични - промяната в закона ще улесни работата им.

Какво ще пише в есемесите, как ще изглеждат и как ще бъдат изпращани все още се изяснява.

Свързани статии
И Красимир Вълчев под карантина, още не мисли да въвежда масово онлайн обучение Шефът на МВР непреклонен: С 10% ще е увеличението на заплатите в системата Спешна помощ ще прави бързи тестове за COVID-19 още в линейката И здравният инспектор доц. Ангел Кунчев е под карантина От днес: Нови 95 ученици под карантина в община Бургас РЗИ: Морето край Варна не е замърсено Десетки хиляди българи отидоха в Гърция за часове Домашното насилие зачестило по време на карантината С разхлабването на мерките се увеличиха отново лицата под карантина в областта Гражданите в област Бургас сред най-дисциплинираните с карантината
Тагове
рзи карантина смс
Коментари

Още от последните новини