РЗИ ще ни известява с SMS или по мейла за карантина

РЗИ ще ни известява с SMS или по мейла за карантина - E-Burgas.com

Скоро Регионалните здравни инспекции ще имат право да ни уведомяват за карантина по телефона, с есемес или по имейл, показа bTV. Това предвиждат промени в Закона за здравето, които депутати приеха на първо четене.

Причината е нарастващия брой на новозаразените с коронавирус и техните контактни лица, които здравните инспектори не смогват да уведомят с лично връчени предписания.

В началото на този месец съпругата на Любомир Ковачев дава положителен тест за COV1D-19. Изолира се у дома, а като контактни от първа линия - на карантина подлежат и той, и детето им.

„След като отидох при моя личен лекар да ми издаде болничен, той ме попита кога са ми наложили карантина. Аз му казах, че никой не се е свързвал с нас - ние сме се карантинирали по наше желание”, разказва Ковачев.

Налага се да отиде на място в Регионалната здравна инспекция, за да получи предписанието си за карантина - без него не може да получи болничен за десепе дни, в които не е бил на работа, но и не е бил болен.
„Заварих нормални хора, които се опитват да свършат огромен обем от работа. Аз съжалявам хората, защото те нямат физическата възможност да се справят Те могат да обработят 100 случая, те им идват 1200. Те или трябва да са 100 пъти повече, или да се смени нещо", коментира Любомир Ковачев.

От Столичната регионална здравна инспекция са категорични - промяната в закона ще улесни работата им.

Какво ще пише в есемесите, как ще изглеждат и как ще бъдат изпращани все още се изяснява.

Свързани статии
Служители на РЗИ-Бургас излизат на протест заради ниски заплати 7 вместо 10 дни изолация за заразените с коронавирус от днес Нови мерки влизат в сила в Бургас: Затварят дискотеките, заведенията - до 22 ч Рекорд и в парламента: 22-ма депутати под карантина Шефът на здравната комисия в НС: Търсим баланс, не скачаме в най-крайните мерки И президентът се самоизолира като контактен на Никола Минчев Премиерът Кирил Петков е под карантина Продължават проверките за спазване на противоепидемичните мерки в страната Д-р Паздеров: Ситият на гладния не вярва, хората решиха да си карат лятото без ваксина Д-р Паздеров: Очаквам заболеваемостта в област Бургас да се покачи, но няма да стане за ден-два
Тагове
рзи карантина смс
Коментари

Още от последните новини