Русофоби в Бургас на протест срещу Русия, Путин и "Лукойл"

Русофоби в Бургас на протест срещу Русия, Путин и
Тата Тарасова /снимка: 168 часа

Слаб интерес към събитието, въпреки обещанието за подаръци на протестиращите

Протест "Спрете Путин! Спрете войната!" ще се проведе утре през сградата на община Бургас от 18:00 часа. 

Събитието бе организирано и разгласено в социалните мрежи от литовската художничка Тата Тарасова, която вече стана известна в Бургас с протестите си срещу Русия и политиката на Владимир Путин. Последно тя участва в проява срещу рокерите "Нощните вълци", които в края на месец юни минаха през Бургас. Тогава се стигна и до сериозни сблъсъци между представители на Български воински съюз  "Васил Левски" и протестиращи срещу "вълците" украинци, заради което се наложи намесата на полицията. 

На този етап обаче към събитието има меко казано слаб интерес, като едва петима човека са заявили готовност да присъстват, въпреки обещанието на художничката, че ще получат подаръци от нея. 

"Приятели мои, каня Ви да вземе участие във всемирна кампания "Спрете Путин! Спрете войната!". Събираме се в Бургас в петък, 14 октомври в 18.00 часа на ул. "Александровска" до сградата на Община Бургас. По същото време действието ще започне в София и много други градове по света. Носете украинска и българска символика, плакати срещу руската агресия в Украйна, Сирия и агресивна политика на Русия като цяло. Също така се приветстват призивите към бойкот на "Лукойл" и руски стоки в България. Всеки, който идва с плакат или лозунг направен саморъчно, ще тръгне с подарък, приятелска карикатура лично от мен. Организаторът на акция Украинска Диаспора "Балканска Сич".

Коментари

Още от последните новини