Румен Радев: Парламентарните избори ще бъдат на 4-ти април

Румен Радев: Парламентарните избори ще бъдат на 4-ти април - E-Burgas.com
Снимка: БНТ

Парламентарните избори ще бъдат на 4-ти април. Това заяви президентът Румен Радев в извънредно обръщение към нацията. 

Обръщам се към вас в ден, в който последиците от наводненията не са отминали и хиляди хора очакват подкрепа, каза президентът. Във време, в което институциите се изпразват от доверие. Изборите добиват съдбовно значение, добави той. За първи път ще провеждаме парламентарни избори в условия на пандемия и машинен вот.

Президентът благодари на всички, които са отговорили на призивите му за консултации.

Той заяви, че очаква ЦИК в кратки срокове да предложи на всички политически субекти и обществени организации, които имат желание да участват в процеса на тестване на машините за вота. Призова за актуализация на избирателните списъци.

Събитията от миналата година ясно показаха,че българите искат промяна, каза още Радев.

Свързани статии
Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови Запонаха консултациите на президента с партиите, ГЕРБ-СДС отказаха срещата с Радев Румен Радев в Созопол: България няма време за пилеене, за да организира избори след избори Румен Радев идва на празника на Созопол Президентът свиква Народното събрание на 21 юли Радев коментира "Магнитски" пред конгресмените от САЩ: Това е ясен знак! Втори ден от инициативата "Три морета" Започват консултациите за избор на нов състав на ЦИК Румен Радев: Несериозно е да се говори за служебно правителство, тече процедура за редовен кабинет Президентът започва консултации с парламентарните групи за правителство
Тагове
Румен Радев
Коментари

Още от последните новини