Родителите в Созопол вече избират къде децата им да се запишат на подготвителна група

Родителите в Созопол вече избират къде децата им да се запишат на подготвителна група - E-Burgas.com

Кметът на Община Созопол, директори и преподаватели от детските градини „Здравец“ и „Снежанка“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и родители проведоха среща, на която поставената тема за обсъждане бе бъдещото сформиране на предучилищна група.

До сега предучилищното образование се провеждаше само в училище, като то бе полудневно – до обяд. Тихомир Янакиев предостави на родителите избор – да запишат своите деца за подготвителна група в училище или в детска градина.

В училище „Св.Св. Кирил и Методий“ обучението ще бъде целодневно - до 18:00ч., без обеден сън, като то ще включва закуска, обяд и следобедна закуска и дейности по интереси – рисуване, спорт, изучаване на английски език и др. Няма да бъде ограничено правото и на родителите, които желаят децата им да посещават групата само до обяд.

По желание на родители, предучилищна група ще бъде сформирана и в детската градина. Обедният сън е част от дневния режим, а обучението и на двете места ще се провежда по една и съща програма и помагала. Тъй като помещенията в ДГ "Здравец" са четири, обособяването на такава група там ще доведе до обединяване на първа, втора и трета възрастова група в две.

Уважаеми родители, приемът на документи за записване в подготвителна група (6 г.) ще бъде в дните от 22.06.2020г. до 30.06.2020г. Необходимо е да бъде подадено заявление по образец на мястото, където желаете да запишете своето дете.

На 30.06.2020г. от 17:30ч. в НЧ „Отец Паисий“ ще се проведе отново среща, за да бъдат уточнени финалните решения, които ще бъдат взети след разглеждане на подадените заявления.

Свързани статии
Коджакафалията подари на учениците си Център за космически изследвания за рождения си ден (Снимки) Хиляди бургаски деца бяха прегледани безплатно по общинска програма Близо 300 деца прекрачиха прага на науката за първи път в Несебър Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят Запознават бургаските деца с правилата за безопасност на движението Криза на класни стаи в Сарафово, частна къща поема ученици Паркингите в Созопол постепенно стават безплатни, паякът ще работи до края на месеца Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира Кметът на Созопол отличи с плакет „Аполония“ В Созопол канят гражданите на публично обсъждане на бюджета
Тагове
созопол училище деца родители
Коментари

Още от последните новини