Родителите в Созопол вече избират къде децата им да се запишат на подготвителна група

Родителите в Созопол вече избират къде децата им да се запишат на подготвителна група - E-Burgas.com

Кметът на Община Созопол, директори и преподаватели от детските градини „Здравец“ и „Снежанка“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и родители проведоха среща, на която поставената тема за обсъждане бе бъдещото сформиране на предучилищна група.

До сега предучилищното образование се провеждаше само в училище, като то бе полудневно – до обяд. Тихомир Янакиев предостави на родителите избор – да запишат своите деца за подготвителна група в училище или в детска градина.

В училище „Св.Св. Кирил и Методий“ обучението ще бъде целодневно - до 18:00ч., без обеден сън, като то ще включва закуска, обяд и следобедна закуска и дейности по интереси – рисуване, спорт, изучаване на английски език и др. Няма да бъде ограничено правото и на родителите, които желаят децата им да посещават групата само до обяд.

По желание на родители, предучилищна група ще бъде сформирана и в детската градина. Обедният сън е част от дневния режим, а обучението и на двете места ще се провежда по една и съща програма и помагала. Тъй като помещенията в ДГ "Здравец" са четири, обособяването на такава група там ще доведе до обединяване на първа, втора и трета възрастова група в две.

Уважаеми родители, приемът на документи за записване в подготвителна група (6 г.) ще бъде в дните от 22.06.2020г. до 30.06.2020г. Необходимо е да бъде подадено заявление по образец на мястото, където желаете да запишете своето дете.

На 30.06.2020г. от 17:30ч. в НЧ „Отец Паисий“ ще се проведе отново среща, за да бъдат уточнени финалните решения, които ще бъдат взети след разглеждане на подадените заявления.

Свързани статии
Созопол отбелязва Освобождението си от османско владичество Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища Вече е ясно как ще изглежда новият корпус на училището в Сарафово В Созопол запретнаха ръкави и почистиха гробищния парк (Снимки) Правят ремонт на площад в Созопол Отварят кабинет за деца със СОП в училището в Свети Влас Дядо Коледа идва в Созопол на 25 декември Георги Пинелов: Изпращаме годината със сериозни нерешени проблеми С богата програма Созопол отбелязва празника на моряците и рибарите
Тагове
созопол училище деца родители
Коментари

Още от последните новини