Рибарите от Ченгенето искат музей на Черно море

Рибарите от Ченгенето искат музей на Черно море - E-Burgas.com

За създаването на музей на Черно море в рибарското селище "Ченгене скеле" край Бургас настояват от рибарското сдружение "Бриз". Те са входирали писмо в Общински съвет - Бургас, което ще бъде разгледано на първото официално заседание на местния парламент през новия му мандат. 

Бъдещият музей трябва да се намира в непосредствена близост до новоизграденото рибарско пристанище. Идеята е в него посетителите да могат да се запознаят с историята на Черно море. Обектът е решен като група от преместваеми павилиони, свързани чрез ажурна конструкция от метални профили и дървени ламели. Материалите са избрани така, че цялостната визия да хармонизира със заобикалящата среда - метал, дърво и стъкло. 

От рибарското сдружение смятат, че инициативата ще спомогне за утвърждаването на Бургас като регионален културен център и популяризирането му като туристическа дестинация. 

В писмото се моли за становище от страна на община Бургас, откъдето трябва да кажат дали проектното предложение е в съответствие с плана за развитие на територията.  

Коментари