Редовен надзор ще секне летните купони в Слънчака

Редовен надзор ще секне летните купони в Слънчака - E-Burgas.com

Контролни екипи ще следят денонощно нивото на шума през активния летен сезон в курортите Слънчев бряг и Обзор. Екипите ще включват представители на МВР, РЗИ, общината и областната управа.Целта е да се ограничи шумът от заведенията. В Бургас беше проведена дискусия с всички контролни органи, които декларираха, че са предприети необходимите мерки за безпроблемно протичане на сезона. В нея участваха министърът на туризма Николина Ангелкова, както и кметове на Черноморски общини от областта,2 съобщава БНР. 

И това лято Комисията за защита на потребителите ще открие приемни в големите курортни зони. МВР работи за създаването на съвместни патрули с полицаи от важните туристически пазари. По Южното Черноморие ще бъдат командировани 580 полицаи с възможност за допълнителна бройка от още 180 униформени. Най-много ще е увеличението им в Община Несебър.

Поради очакваният приток на румънски туристи, които са заявили почивка у нас още за Великденските празници, за втора поредна година в Слънчев бряг ще патрулират 2 румънски екипа с по двама полицаи. Традиция е в Приморско да патрулират два чешки екипа с по двама полицаи. 

Коментари

Още от последните новини