Расте броят на кръводарителите в УМБАЛ-Бургас

Расте броят на кръводарителите в УМБАЛ-Бургас - E-Burgas.com

Броят на кръводарителите в Отделението по трансфузионна хематология (ОТХ) на УМБАЛ Бургас расте. Това е много важно преди летния сезон, когато населението в областта се увеличава. През лятото има повече инциденти, катастрофи, а най-вече при тях се налага спешно кръвопреливане. Статистиката в УМБАЛ Бургас показва, че най-често кръв трябва за спешни операции с големи кръвозагуби, при пострадали от катастрофи и тежки раждания.

От 1 юли т.г. ОТХ вече се ръководи от д-р Людмила Желязкова. Тя е дългогодишен член на екипа, специализирала е „Трансфузионна хематология" в Кръвен център – Стара Загора и ще продължи добрите практики, утвърдени тук. Екипът се обръща към всички желаещи дарители с уверението, че може да организира изнесени акции в предприятия, фирми, както и на място, в удобно за кръводарителите време. За да работи нормално, отделението има нужда от 700 кръводарители месечно, или по около 30 дневно. В последните дни има и повече от 30 желаещи.

"Само ако се обединим и си помагаме, можем да спрем порочните практики с изнудване на хора в безизходица от платени кръводарители, които ги причакват пред кръвните центрове. Ако всеки здрав човек между 18 и 65 г. дарява кръв поне веднъж всяка година, няма да има недостиг", убедена е д-р Желязкова. Своето желание за кръводаряване можете да заявите на тел.0879357774. Работното време на ОТХ-Бургас с кръводарители е от 7.45 до 14 ч., с дежурен екип до 18 ч. в делничен ден и от 8 до 16 ч. в празничен ден.

Свързани статии
Оборудваха операционна в бургаската болница за пациенти с Covid-19 Най-мощният Тулиум лазер за лечение на простата вече е в УМБАЛ-Бургас (Снимки) Младоженци се отказват от букетите си, за да дарят парите на Бургаската болница Пет нови специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас Лекари от Бургас сигнализират: Увеличават се случаите с родителска небрежност Дариха респиратор на УМБАЛ-Бургас, наблюдават реанимацията с нова система Ето как ще изглежда УМБАЛ-Бургас след три месеца Ревматологията на УМБАЛ Бургас получи награда Нов оперативен метод в УМБАЛ Бургас възстановява слуха на пациенти на 100% УМБАЛ-Бургас изпитва постоянна нужда от предпазни консумативи
Тагове
умбал бчк кръводаряване
Коментари

Още от последните новини