Радев върна топката: Над Митьо Очите имало политчески чадър

Радев върна топката: Над Митьо Очите имало политчески чадър - E-Burgas.com

Така президентът коментира  обществена поръчка, която "Аркус сигурност" взе в мандата на служебното правителство

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. Същите тези, които са сключили договорите в митницата, кой ги е назначил? 

Прави се внушение, че служебното правителство сключва договора (служебното правителство "Герджиков", договор за охрана на митниците - бел. ред.), a на практика назначените от ГЕРБ чиновници в митниците, които служебното правителство остави непокътнати - проф. Герджиков не е пипал нито един от тях - те лично подписват договора.

С тези думи президентът Румен Радев коментира твърденията, че фирмата на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев "Аркус сигурност Бургас" е взела обществена поръчка в мандата на служебното правителство, което президентът назначи.

"Тече една паралелна кампания, която по най-нагъл начин се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителство", заяви държавният глава, който участва в празника на ВМС във Варна.

По думите му за да бъде подписа но някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време. Това също показвало, че договорите с Димитър Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от кабинета "Борисов 2".

Президентът дори намекна за предсрочни избори и за назначаване от него на ново служебно правителство.

"Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е ясен - следващия път всички вън", отсече Радев.

"Вече провериха отчетите в Сметната палата. Такова име - Бенчо Бенчев, не фигурира в моята кампания. Нито го познавам, нито съм бил на гости у тях", допълни президентъ

Коментари