Пускат в експлоатация буферния паркинг на границата между България и Турция (видео)

Пускат в експлоатация буферния паркинг на границата между България и Турция (видео) - E-Burgas.com

Премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Младен Маринов инспектираха старото летище край Хасково, което трябва да стане паркинг за тирове заради километричните опашки на граничния пункт "Капитан Андреево". В рамките на деня то ще бъде пригодено за целта с химически тоалетни, осветление, будки за храна.

"Тази криза няма да свърши за ден-два, да направим буферен паркинг, ще го осветим, ще го почистим, ако кризата стане по-тежка, тука трябва да могат да стоят хората. Тук могат да се направят, да си купуват храни, напитки, химически тоалетни. Да се постараем за максимални санитарни условия за превозвачате", каза пред журналисти Борисов.

По думите на Младен Маринов до 2-3 дни трафикът трябва да се успокои:

„1200 тира са пропуснати за едно денонощие, опашката вече е 24 км. Намаляла е двойно. Днес ще поставим и химически тоалетни, БЧК също се включват. Ще има и осветление, както и временни будки за храна“.

Премиерът заяви, че се е чувал с различни представители на властта в Турция, включително и с Едроган, за да може да се подобри ситуацията на границата и да намалеят опашките.

Коментари

Още от последните новини