Проверяват всички училищни автобуси в страната

Проверяват всички училищни автобуси в страната - E-Burgas.com

Дни преди първия учебен ден проверяват всички училищни автобуси в страната. Инспекцията се извършва от „Автомобилна администрация”.

До 14 септември проверяващите трябва да влязат в над 1000 автобуса и да напишат предписания в случай на открито нарушение.

До момента издадените предписания са около 200. Те са свързани най-вече с неработещи мигачи, изгорели фарове и липса на пожарогасители. Има обаче и по-сериозни нарушения като спукани стъкла, блокирал механизъм на предпазни колани и на врати.

„Обект на проверките е техническата изправност на превозните средства, с които се извършват превозите. Проверява се и дали тези, които осъществяват превоза отговарят на нормативните изисквания”, Борислав Муеров - изп. директор на ИААА.

Той уточни, че превенцията има за цел да бъде извършена проверка и да бъдат дадени предписания за отстраняване на пропуски и леки нарушения, ако има такива.  „Така преди старта на учебната година да могат да бъдат отстранени всички пропуски при извършване на специализирания превоз и превоза за собствена сметка”, подчерта Борислав Муеров.

Коментари

Още от последните новини