Проверяват района на плаж Корал

Проверяват района на плаж Корал - E-Burgas.com
Снимка tzarevo.net

По заповед на кмета на Община Царево инж. Лапчев бе организирана проверка от експерти на Общинска администрация, която е обхванала територията на плаж Корал, съобщават от местната администрация.

В резултат на проверката е установено, че в близост до плажа в имоти, собственост на „Ибердрола Имобилиариа Риър Естейт Инвестмънтс“ ЕОД, са разположени палатки и каравани, а обитателите им генерират битови отпадъци, които изхвърлят в контейнери поставени и подържани от Община Царево, се казва още в съобщението.

"По време на проверката бе направено и геодезическо заснемане на бунгала и палатки, които са разположени върху имот държавна собственост- плаж Корал. Обектите, които се намират в района на плаж за природосъобразен туризъм Корал са захранени с електричество и вода. Проверяващите установиха, че импровизираното табло се намира в Държавен имот", посочва се още в информацията, публикувана в официалния сайт на Община Царево.

Посочено е още, че в заключение от проверката, Община Царево отново ще изиска от EVN и ВиК да бъде преустановено подаването на ток и вода към имотите, попадащи зад цялата територия на плаж Корал. Ще бъдат изпратени указания към собствениците на имоти да ги преведат във вид с грижа на добър стопанин, имотите да бъдат ограничени, да бъдат поставени ясни знаци, за това че те са тяхно притежание, за да може поредицата от сигнали, които те изпращат към всички институции да завършат с реални действия от страна на Община, Полиция и Противопожарна служба.

Коментари

Още от последните новини