Протестиращи работници от „Винпром Карнобат” блокираха пътя за София

Протестиращи работници от „Винпром Карнобат” блокираха пътя за София - E-Burgas.com
Кадър: бТВ

Работници от затворените фабрики на „Винпром Карнобат”, които са свързани с арестувания бизнесмен Миню Стайков, блокираха пътното платно от Карнобат за София. По-рано през деня се стигна и до напрежение, след като протестиращите нападнаха екипа на агенция „Митници", предава бТВ.

Недоволните протестират трети ден с искане да бъдат върнати на работните им места. Протестиращи носеха плакати „Ние не сме престъпници”. Те казаха, че са обречени на глад, а затварянето на фабриките в селата Церковски и Венец е неоснователно.

Кметът на Карнобат Георги Димитров изрази своите опасения, че ако фабриките за алкохол останат затворени, това ще бъде фатално за общината.

Струпване на недоволни има и пред централния вход на завода в село Церковски с искане да бъдат допуснати до работните им места. Пред портала на производствената база в село Венец също има работници с плакати и знамена.

Вчера недоволните блокираха за три часа движението на железопътната линия Бургас - София, която се намира в непосредствена близост до завода в село Церковски.

Днес изтича 48-часовият срок, който бе наложен от Агенция „Митници” за запечатването на обектите. Заповедта е обжалвана. Очаква се Районният съд в Карнобат да излезе с решение дали да бъде удължен срокът.

Коментари

Още от последните новини