Прекъсват футболното първенство при масово заразяване на играчи

Прекъсват футболното първенство при масово заразяване на играчи  - E-Burgas.com
lap.bg

Българският футболен съюз (БФС) съобщава, че първенството, което предстои да започне, може да бъде временно прекъснато, ако има масово заразяване на играчи. От организацията посочват, че са подготвили правила, съобразени с предложения на медицинската комисия към БФС, съобщава "Дневник".

До временно прекъсване (БФС използва в сайта си "временно прекратяване") на сезона в елита може да се стигне, ако има "наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба". За Втора лига правилото е сходно, но е в случай, че заразените са по десет в най-малко седем отбора.

Посочва се също, че среща от професионалния футбол може да бъде отлагана, ако в един отбор има едновременно положителни проби на повече от десет футболисти.

Сезонът в Първа лига започва в петък. Преди ден правителството направи поредна промяна и позволи на мачовете да има до 4000 зрители, след като дни по-рано министърът на здравеопазването Костадин Ангелов беше издал заповед, че спортът ще е без публика до края на август.

Свързани статии
Новият спонсор на „Нефтохимик 2010“: Вярваме, че ще защитят титлата (Снимки) Осем отбора се включват в детски турнир на стадион "Черноморец" Поредно отличие за созополския клуб „Киборг" Гришо отпадна от US Open Започнаха нови преговори със Събев за връщането на стадион "Черноморец" Въвеждат ВАР и в нашето футболно първенство Викторио Павлов: Войните в Нефтохимик, трябва да спрат, за да спасим клуба Бургазлии вече могат да играят текбол Роден в Бургас талант триумфира с Купата на Италия Ето най-добрите моменти от втория ден на традиционния турнир по бадминтион в Бургас (Снимки)
Тагове
футбол първенство спорт бфс
Коментари

Още от последните новини