Прекъсват футболното първенство при масово заразяване на играчи

Прекъсват футболното първенство при масово заразяване на играчи  - E-Burgas.com
lap.bg

Българският футболен съюз (БФС) съобщава, че първенството, което предстои да започне, може да бъде временно прекъснато, ако има масово заразяване на играчи. От организацията посочват, че са подготвили правила, съобразени с предложения на медицинската комисия към БФС, съобщава "Дневник".

До временно прекъсване (БФС използва в сайта си "временно прекратяване") на сезона в елита може да се стигне, ако има "наличие на положителни проби за COVID-19 едновременно на повече от 10 (десет) състезатели с действащи трудови договори в най-малко 5 (пет) клуба". За Втора лига правилото е сходно, но е в случай, че заразените са по десет в най-малко седем отбора.

Посочва се също, че среща от професионалния футбол може да бъде отлагана, ако в един отбор има едновременно положителни проби на повече от десет футболисти.

Сезонът в Първа лига започва в петък. Преди ден правителството направи поредна промяна и позволи на мачовете да има до 4000 зрители, след като дни по-рано министърът на здравеопазването Костадин Ангелов беше издал заповед, че спортът ще е без публика до края на август.

Свързани статии
13 медала за бургаската борба на шампионата за кадети Футболно вълнение - Какво да очакваме от Европейско първенство по футбол през 2024г? Детският спортен клуб “Спортландия” стартира през октомври с първи безплатни тренировки Голове и акценти в българския футбол Турнир по конен спорт „Купа Бургас“ ще се проведе от 5-ти до 12 август на конна база Бургас Черноморец наниза 100 точки на ЦСКА в Бургас "Дея Спорт" с бележит обрат в Стара Загора Нови успехи за бургаските борци (Снимки) Стоян Копривленски претърпя поражение на Glori Rivals 4 в Токио Гимнастичката Женина Трашлиева е спортист номер 1 на Бургас
Тагове
футбол първенство спорт бфс
Коментари

Още от последните новини