Предоставяме на Украйна бронежилетки и каски

Предоставяме на Украйна бронежилетки и каски - E-Burgas.com

”Днес беше взето решение да се предостави безвъзмездно на Украйна помощ за защита на нейните граждани. Тя представлява средства за индивидуална защита, а именно - 2000 каски и 2000 бронежилетки, които ще бъдат отпуснати от наличните ни количества със съдействието на Министерството на отбраната”. Това обяви говорителят на кабинета Лена Бориславова пред журналисти.

„През последните няколко седмици беше събирана информация с какъв точно ресурс разполага българската армия и как да бъдат предоставени тези средства за индивидуална защита на граждани на Украйна, така че да може България да подпомогне населението в този изключително тежък момент”, каза още тя.

По думите ѝ тази мярка надгражда хуманитарната и другата помощ, предоставена от страна на правителството.

„България беше една от първите държави, които сезираха наказателния съда в Хага за престъпленията, извършени от Русия на територията на Украйна", посочи говорителят на кабинета.

„Това се случи още на 3 март. По-късно, на 24 март, България беше една от първите държави, които откликнаха на призива на съда в Хага за осигуряване на допълнителна финансова помощ за разследване и осъждане на военните престъпления. Предстои решение на МС за отпускане на допълнителна финансова помощ в тази връзка”, заяви Бориславова.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
украйна война
Коментари

Още от последните новини