Предоставяме на Украйна бронежилетки и каски

Предоставяме на Украйна бронежилетки и каски - E-Burgas.com

”Днес беше взето решение да се предостави безвъзмездно на Украйна помощ за защита на нейните граждани. Тя представлява средства за индивидуална защита, а именно - 2000 каски и 2000 бронежилетки, които ще бъдат отпуснати от наличните ни количества със съдействието на Министерството на отбраната”. Това обяви говорителят на кабинета Лена Бориславова пред журналисти.

„През последните няколко седмици беше събирана информация с какъв точно ресурс разполага българската армия и как да бъдат предоставени тези средства за индивидуална защита на граждани на Украйна, така че да може България да подпомогне населението в този изключително тежък момент”, каза още тя.

По думите ѝ тази мярка надгражда хуманитарната и другата помощ, предоставена от страна на правителството.

„България беше една от първите държави, които сезираха наказателния съда в Хага за престъпленията, извършени от Русия на територията на Украйна", посочи говорителят на кабинета.

„Това се случи още на 3 март. По-късно, на 24 март, България беше една от първите държави, които откликнаха на призива на съда в Хага за осигуряване на допълнителна финансова помощ за разследване и осъждане на военните престъпления. Предстои решение на МС за отпускане на допълнителна финансова помощ в тази връзка”, заяви Бориславова.

Свързани статии
Най-малко 18 загинали и 60 ранени от руския удар над мол в Кременчук Русия е убила стотици цивилни в Харков при обстрел със забранени боеприпаси Первий канал: Специалната операция приключи, започва Третата световна война Генерал Ходжис: В случай на ядрен удар отговорът на НАТО ще бъде опустошителен за Русия Все повече украинци напускат България Рамзан Кадиров: Асселям алейкум! Украйна е закрит въпрос, на мен ми е интересна Полша... Сорос: Цивилизация може да не оцелее заради войната в Украйна Висш военен в Украйна: Путин има рак, но му остават още няколко години Поне 60 загинали при бомбардировка на училище в украинското село Билохоривка Лавров: НАТО е във война с Русия, има риск от ядрена война
Тагове
украйна война
Коментари

Още от последните новини