Полицията в Бургас разби две банди, тарашили апартаменти през декември

Полицията в Бургас разби две банди, тарашили апартаменти през декември - E-Burgas.com

Полицията в Бургас задържа две групи от по трима крадци, отговорни за взломни кражби в града през декември.

Арестувани са мъж и две жени, които между 3 и 6 декември проникнали в апартамент, разположен в блок 71 в "Лазур". Жилището било обитавано от дама наематели от Сливен, които по това време не си били вкъщи. Крадците влезли в апартамента, след като разбили входната врата. Те успели да отмъкнат два златни пръстена, сумата от 7 000 турски лири, 900 щатски долара, 1 300 евро, кожена чанта с лаптоп на стойност над 1 000 лв., допълнително устройство за конзолна на стойност около 300 лева, както и втори лаптоп на стойност около 500 лв.

И тримата задържани са криминално проявени бургазлии - 39 годишен мъж и две 32 годишни жени. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети.

Задържана е и друга група от още трима души - и тримата мъже.

Те откраднали 2500 лв., четири златни пръстена и гривна, съхранявани в метална каса на апартамент, разположен в блок 181 в "Славейков", собственост на 46-годишен бургазлия. Крадците са на възраст от 36 до 52 години, като и тримата са криминално проявени. Те проникнали в жилището чрез използване на подбран или подправен ключ, след което взломили металната каса. Част от откраднатите вещи, както и заготовки и преправени секретни ключове, са намерени и иззети в домовете на задържаните мъже. 

 

Коментари

Още от последните новини