Пожарникарите отбелязват своя празник

Пожарникарите отбелязват своя празник - E-Burgas.com

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник.  На 14 септември 1905 година е учредено първото професионално обединение на огнеборците в България.

Днес в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще бъде отслужен водосвет и ще бъдат поднесени венци и цветя пред мемориалната плоча на загиналите при изпълнение на служебните си задължения служители на ГДПБЗН.

На нея ще присъстват представители на ръководството на Министерството на вътрешните работи, директори на главни дирекции, на дирекции от общата и специализирана администрация и служители на ГДПБЗН.

По повод празника премиерът Бойко Борисов благодари на пожарникарите за всеотдайността и жертвоготовността, с която вършат своята работа.

„Днес, на празника на пожарникарите, искам да им благодаря. Бил съм до тях и съм виждал пред какво се изправят, за да изпълнят дълга си. Знам каква цена плащат, за да могат да спасят живот. Не всеки е способен на такъв героизъм. Признателен съм им за всеотдайността и жертвоготовността, с която вършат своята работа”, написа той в личния си профил във Facebook.

Коментари

Още от последните новини