Плоча на входа на училище разтопи от кеф популистичните мозъци в Общинския съвет

Плоча на входа на училище разтопи от кеф популистичните мозъци в Общинския съвет - E-Burgas.com

Очевидно един от най-болните кошмари на група общински съветници се оказа една безлична плоча, на място, където минават ученици, обременени от тийнейджърски проблеми през 2018 и още по-очевидно е, че едва ли някой ученик се е прибрал с разбита психика вследствие от изобразеното на нея. Едва ли някой от тях я и забелязва днес.

Във вселенския политически популизъм в Бургас, меренето на органи дойде като гергьовско агне сред тълпа безодмници днес по този повод. Повече от час се проточиха лекциите по промиване на мозъци и демонстрации на идеализъм и кой колко много разбира. Очевидно за някой от местните политици, които с бездействията си в Общинския съвет са по-големи паметници от самите монументи, срещу които се борят други актуално проблеми няма. За тях не е проблем увеличаващото се обезлюдяване на млади хора от Бургас, не е проблем корупцията, която наскоро бе определена като враг номер едно на бургаския бизнес, не са на дневен ред ниските доходи в град незнайно по какви критерий обявен за „най-добър за живеене“. Проблем е, и то сериозен, една плоча, забравена от Господ, която обременените с кандидатствания, изкарване на някой лев от сезонна работа, момичета и какво ли още не, минавайки покрай нея във входа на ПГМЕЕ си зяпат телефоните и фейсбука, а не нея – която съсипа сума ти тийнеджърски психики, особено през 2018-та.

Като е такъв проблем тази плоча, махнете я, едва ли някой ще се застъпи за това парче ръжда, но не занимавайте затъналите в актуални проблеми бургазлии, които за разлика от политиците ги вълнуват сериозни неща.

Общинският съвет е последното място, където трябва да се дискутира такъв проблем и то при наличие на всякакви административни процедури, по-подходящи за такива популистични капризи.

Коментари

Още от последните новини