Планират масови тестове за ковид в университетите

Планират масови тестове за ковид в университетите - E-Burgas.com

Преподавателите и непедагогическият персонал в университетите ще бъдат тествани за коронавирус. Това уверение получиха представители на Съвета на ректорите от ръководството на Министерството на здравеопазването по време на среща във ведомството. Целта е да се провери степента на разпространението на COVID-19 в цялата образователна система в страната.

В кампанията за тестване, предхождаща поетапното възстановяване на присъствени дейности в сферата на образованието, от самото начало са включени и преподавателите във висшите училища. Всеки от тях, който пожелае, ще може да се изследва за COVID-19. Тестването на работещите в сферата на образованието, което започна този месец, е доброволно и безплатно.

На срещата в Министерството на здравеопазването присъстваха ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и председател на Съвета на ректорите проф. дфн Анастас Герджиков, деканът на Юридическия факултет в СУ проф. д-р Даниел Вълчев, ректорът на Техническия университет проф. дн инж. Иван Кралов, ректорът на Минно-геоложкия университет проф. д-р Ивайло Копрев и ректорът на НСА проф. д-р Николай Изов.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец 38 са новозаразените с ковид у нас 60 са новозаразените с ковид у нас 3,5% са положителните ковид проби у нас Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък
Тагове
тест университети ковид
Коментари

Още от последните новини