Педиатър от ВМА: Пандемията ни научи да общуваме онлайн

Педиатър от ВМА: Пандемията ни научи да общуваме онлайн - E-Burgas.com

„Извънредните обстоятелства ни научиха да общуване с пациентите си и онлайн, през различни платформи, защото лечението често изисква и по-продължително наблюдение“, каза в ефира на БНР д-р Гинка Делиева, педиатър във ВМА.

„Аз работя през едно приложение, като се запазват личните данни, но остава уговорката, че не може да се избегне, когато е нужно физикалният преглед.

Търсят ме предимно мои пациенти, но постепенно този поток от хора се увеличи, защото обогатихме връзката на хората и със специалисти, които могат да консултират за Covid-19. Така че хора от цяла България ни търсят.“ Това поясни още д-р Делиева.

„Правим и електронно досие, попълва се анкета, може да се откаже и консултация, проследяват се пациентите във времето".

Д-р Делиева обясни, че Covid-19 протича в три стадия, не се започва с антибиотик, но трябва непрекъснато наблюдение, за не се пропусне моментът за адекватно лечение и да не се закъснее.

Свързани статии
Николов вдигна заплатите на медиците в общинксото здравеопазване В сезона на чревните инфекции: Бургас остана без гастроентеролози Медици от спешна помощ в няколко града излизат на протест Над 53% от лекарите у нас са ваксинирани Рекордьор: УМБАЛ Бургас обучава над 90 бъдещи лекари, медицински сестри и рехабилитатори Здравното министерство публикува националния план срещу пандемията Млади специалисти подсилват УМБАЛ-Бургас Вече сме в зелената зона на ковид картата на Европа Омбудсманът: Над 70 хил. българи са без личен лекар От 1 юни ще се издават само електронни рецепти
Тагове
пандемия педиатър лекари
Коментари

Още от последните новини