Педиатър от ВМА: Пандемията ни научи да общуваме онлайн

Педиатър от ВМА: Пандемията ни научи да общуваме онлайн - E-Burgas.com

„Извънредните обстоятелства ни научиха да общуване с пациентите си и онлайн, през различни платформи, защото лечението често изисква и по-продължително наблюдение“, каза в ефира на БНР д-р Гинка Делиева, педиатър във ВМА.

„Аз работя през едно приложение, като се запазват личните данни, но остава уговорката, че не може да се избегне, когато е нужно физикалният преглед.

Търсят ме предимно мои пациенти, но постепенно този поток от хора се увеличи, защото обогатихме връзката на хората и със специалисти, които могат да консултират за Covid-19. Така че хора от цяла България ни търсят.“ Това поясни още д-р Делиева.

„Правим и електронно досие, попълва се анкета, може да се откаже и консултация, проследяват се пациентите във времето".

Д-р Делиева обясни, че Covid-19 протича в три стадия, не се започва с антибиотик, но трябва непрекъснато наблюдение, за не се пропусне моментът за адекватно лечение и да не се закъснее.

Свързани статии
Водещи педиатри от цялата страна идват на конференция в Бургас Община Бургас търси да назначи училищни лекари Ето кои са отличените от кмета медицински специалисти в Бургас (Снимки) 25% от заведенията загубили битката с пандемията БЛС: Личните лекари са намалели наполовина през последните 20 години Нефролог: Бъбречните заболявания са съпътстваща част по време на пандемията СЗО: Най-тежкият етап от пандемията може да приключи тази година Коронавирусът остави над 50 хиляди българи без личен лекар Студентите в България се увеличават, масово искат да стават учители и лекари Все още не изписват безплатни ковид лекарства
Тагове
пандемия педиатър лекари
Коментари

Още от последните новини

Бургас
Педиатър от ВМА: Пандемията ни научи да общуваме онлайн - E-Burgas.com

Никулден е!