Педиатър от ВМА: Пандемията ни научи да общуваме онлайн

Педиатър от ВМА: Пандемията ни научи да общуваме онлайн - E-Burgas.com

„Извънредните обстоятелства ни научиха да общуване с пациентите си и онлайн, през различни платформи, защото лечението често изисква и по-продължително наблюдение“, каза в ефира на БНР д-р Гинка Делиева, педиатър във ВМА.

„Аз работя през едно приложение, като се запазват личните данни, но остава уговорката, че не може да се избегне, когато е нужно физикалният преглед.

Търсят ме предимно мои пациенти, но постепенно този поток от хора се увеличи, защото обогатихме връзката на хората и със специалисти, които могат да консултират за Covid-19. Така че хора от цяла България ни търсят.“ Това поясни още д-р Делиева.

„Правим и електронно досие, попълва се анкета, може да се откаже и консултация, проследяват се пациентите във времето".

Д-р Делиева обясни, че Covid-19 протича в три стадия, не се започва с антибиотик, но трябва непрекъснато наблюдение, за не се пропусне моментът за адекватно лечение и да не се закъснее.

Свързани статии
Ген. Мутафчийски: Побеждаваме пандемията, до април можем да ваксинираме 100 хил.души Президентът започна консултации за избори по време на пандемията Лекарите от ВМА с кампания "Аз ще се ваксинирам" 64 лекари и над 60 сестри от Бургас са под карантина или с ковид Общопрактикуващи лекари: Коронавирусът не е основание за назначаване на антибиотици 80% личните лекари все още не могат да издават направления за PCR Борим последиците от пандемията с 804 млн. лева през 2021 Приет е Националният план за готовност при пандемия Детска градина поема децата на бургаските медици на първа линия Нови електронни услуги улесняват гражданите в пандемията
Тагове
пандемия педиатър лекари
Коментари

Още от последните новини