Паякът вдигна бракониерска лодка в Мандра

Паякът вдигна бракониерска лодка в Мандра - E-Burgas.com
Съоръжението е било скрито между тръстиките, но инспекторите го открили

След извършен обход по вода с патрулна лодка на ИАРА и продължително наблюдение на язовир Мандра, инспектори към сектор РК Бургас извадиха от водите на язовира мрежи с обща дължина 1700 м. Уловената в тях риба 75 кг. от вида сребриста каракуда е дарена на Социален патронаж гр. Ямбол.

В хода на проверката е открита между тръстиките и лодка без външна маркировка с мокри мрежи в нея. С помощта на екип от Общинско предприятие „Транспорт“ към община Бургас със специализирано техническо средство тип „Паяк“ е репатрирана бракониерската лодка до място за съхранение. 

ИАРА изказва огромна благодарност към всички взели участие в акцията, за съдействието и проявения професионализъм по спазване на разпоредбите на ЗРА.

Свързани статии
Извадиха 2 км бракониерски мрежи от Мандра (Снимки) Масови проверки на водоемите в Бургаско след сигнал на 112 Зачестяват бракониерските набези в Черно море Извадиха 7 броя "драги" край пристанището в Ахтопол (Снимки) Отново откриха бракониерски мрежи в Черно море Пореден удар срещу бракониерството на калкан в Черно море Инспектори откриха бракониерска лодка, скрита в трастика край Мандра (Снимки) Див екшън край Мандра! Инспектори и гранични полицаи преследваха бракониери до Дебелт (Снимки) Дариха 140 кг риба в дома за деца с увреждания в Атия Бракониерска таранка ще нахрани бедните в Камено
Тагове
бракониери иара
Коментари

Още от последните новини