Паякът вдигна бракониерска лодка в Мандра

Паякът вдигна бракониерска лодка в Мандра - E-Burgas.com
Съоръжението е било скрито между тръстиките, но инспекторите го открили

След извършен обход по вода с патрулна лодка на ИАРА и продължително наблюдение на язовир Мандра, инспектори към сектор РК Бургас извадиха от водите на язовира мрежи с обща дължина 1700 м. Уловената в тях риба 75 кг. от вида сребриста каракуда е дарена на Социален патронаж гр. Ямбол.

В хода на проверката е открита между тръстиките и лодка без външна маркировка с мокри мрежи в нея. С помощта на екип от Общинско предприятие „Транспорт“ към община Бургас със специализирано техническо средство тип „Паяк“ е репатрирана бракониерската лодка до място за съхранение. 

ИАРА изказва огромна благодарност към всички взели участие в акцията, за съдействието и проявения професионализъм по спазване на разпоредбите на ЗРА.

Свързани статии
Генералният директор на ГД „Морско дело и рибарство“ към ЕК Чарлина Вичева проведе работни срещи в Бургас ИАРА проведе акция срещу траленето в Свети Влас (Снимки) Инспектори на ИАРА с акции по язовири из цялата страна ИАРА остро осъди посегателството на двата делфина в Бургас Екшън с бракониери в Бургас, зарязаха си колата и избягаха от полицията (Снимки) Осъдиха служител на ИАРА заради подкуп от 850 лева Хиляди проверки и стотици актове на Агенцията по горите само за два дни ИАРА вгорчи бракониерите, зарадва обитателите в зоопарка в Айтос Бракониерите на Мандра понесоха нов удар Извадиха 2 км бракониерски мрежи от Мандра (Снимки)
Тагове
бракониери иара
Коментари

Още от последните новини