Пътниците в автобусите намалели със 70 на сто

Пътниците в автобусите намалели със 70 на сто - E-Burgas.com

70 процента спад на пътникопотока в автобусния транспорт от началото на пандемията, отчитат от бранша. За да се повиши сигурността на пътниците и да се върнат те в превозните средства, един от най-големите превозвачи в страната оборудва колите си с пречистващи UV системи.

"Сертификати, които са издадени от заводите производители, и след това тествани съответните системи, убиват 98,5%  микробите вътре в  автобусите.  Целият обем на въздуха, който е вътре в купето на автобуса, минава през UV лъчения, които унищожават всички вируси във въздуха", поясни управителят на фирмата превозвач Георги Атанасов в ефира на БНТ.

За да оборудват всичките си 500 автобуса, от компанията инвестират 600 000 лева. Въпреки направените разходи обаче,цените на билетите няма да се вдигат.

"За съжаление, не се наблюдава индикация за раздвижване на бранша. Все още е изключително трудно да се развива транспорт. Голяма роля за това играе и фактът, че всички големи предприятия не бяха финансирани от държавата. Надяваме се след засилване на ваксинацията хората да се успокоят и предполагам, че или в края на летния сезон, или в края на годината ще има раздвижване", обобщи той. 

Коментари

Още от последните новини