Пътни работници протестират, Комитова: Парите са във фирмите!

Пътни работници протестират, Комитова: Парите са във фирмите! - E-Burgas.com

Строители заявиха, че не са получавали заплати от два месеца. Те настояват държавата незабавно да разплати натрупаните задължения към изпълнителите от пътния бранш. В работническо облекло и каски, строителите размахаха листове с надписи ”Без път няма посока”, ”Дайте ни изработеното”, ”Стига обещания”, ”Не сме престъпници”, ”Искаме си парите, няма да се откажем”.

На площада пред парламента в София има хора от цялата страна – служители на „Автомагистрали Хемус” АД, някои са докарани от Хасково, други от Шумен.

В пространството около парламента има засилено полицейско присъствие. Автомобилите по бул. "Цар Освободител" се движат. Междувременно от ефира на две национални телевизии тази сутрин пореден рунд нападки си размениха настоящият служебен министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и бившият такъв Николай Нанков, който първо беше министър, после стана заместник-министър.

Пред NOVA Комитова заяви, че Нанков бил много огорчен заради смяната на ръководителите на АПИ и на „Автомагистрали”. "Той е много ядосан, че вече не е на пътя на парите към строителните фирми", каза министърът в телевизионния ефир и го предизвика: Каня Николай Нанков на публичен диспут да говорим за магистрала „Хемус”.

Комитова бе категорична, че парите са във фирмите, защото Нанков и Петя Аврамова са раздали авансово милиард.

По същото време в студиото на bTV говори Николай Нанков от ГЕРБ. Не е имало незаконно строителство на АМ „Хемус”. ДНСК са подали грешни данни. Хаосът в МРРБ е на квадрат, заяви той и бе категоричен, че по време на ГЕРБ строителство по 4-и и 5-и лот не е имало.

Свързани статии
Комитова: "Струма" е обикновен междуградски път, не е магистрала Комитова: Има странни обстоятелства в катастрофата на АМ "Струма" Комитова с призив към архитектите: Не отивайте в чужбина, може да се изявявате тук цял живот Предлагат бюджет от 1,5 млрд. лв. за ремонт и строителство на пътища за 2022 Бившият шеф на "Автомагистрали": Има гаранции за ремонта на "Тракия" Комитова: Ремонтът на "Тракия" е направен като текущ и при повреда е без гаранция Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха Комитова: Собствениците на строителните фирми да се идентифицират, а не да пращат работници За обекти в строеж са раздадени аванси в общ размер на 363,3 млн. лв., а за обекти, по които не се работи – 1,053 млрд. лв. Започна Третият национален протест на пътните строители
Тагове
проетст Комитова
Коментари

Още от последните новини